Παγγαίο

Μουσθένη Καβάλας

Αφήνουμε τη Θεσσαλονίκη και παίρνουμε την Εγνατία Οδό με προορισμό την Καβάλα. Μόλις περάσουμε πάνω από τον ποταμό Στρυμώνα μπαίνουμε στο Ν. Καβάλας και συγκεκριμένα στο Δήμο Παγγαίου. Βρισκόμαστε ήδη μέσα στην Πιερία Κοιλάδα και δεξιά μας βλέπουμε το χαμηλό βουνό Σύμβολο, ενώ αριστερά μας υψώνεται το όρος Παγγαίο, το "χρυσοφόρο όρος" των αρχαίων Μακεδόνων, με υψόμετρο 1.956 μ., ένα βουνό με βαριά ιστορία και πλούσια μυθολογία. Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες έβγαλαν αρκετό χρυσάφι από το Παγγαίο, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν ποικιλοτρόπως, μεταξύ άλλων και για να φιλοτεχνήσουν τη χρυσή λάρνακα με τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β΄ που βρέθηκαν στη Βεργίνα της Ημαθίας. Βγαίνουμε από τον κόμβο 28Γ προς Ελευθερούπολη, περνάμε από το Ακροβούνι και σε 3 χλμ. ακόμη μπαίνουμε στην Ελευθερούπολη, που μέχρι το 1929 λεγόταν Πράβι.

ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

Η Ελευθερούπολη είναι μια μεγαλούτσικη πολιτεία με 4.300 κατοίκους και φημίζεται σε όλη την Ελλάδα για τις θαυμάσιες πέτρες της, ιδανικές για λιθόκτιστα σπίτια. Θα καθίσουμε για καφεδάκι στη μικρή και γραφική πλατεία Βαρούσι, γύρω από την οποία απλώνεται ο παλιός μαχαλάς, που κατοικείται από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, με σπίτια τυπικής μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Επιστρέφουμε στο Ακροβούνι και ανηφορίζουμε για το Παγγαίο από δρόμο ασφαλτοστρωμένο μεν, πολύ στενό δε. Στα 4 χλμ. θα συναντήσουμε στα αριστερά μας τη Μονή Υπαπαντής και θα συνεχίσουμε για ακόμη 3 χλμ. φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του δασικού χωριού, το οποίο από τα 650 μ. υψόμετρο αγναντεύει ολόκληρη την πεδιάδα των Φιλίππων.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Από εδώ και πάνω ανηφορίζουμε συνεχώς, διασχίζουμε κάποιες συστάδες με βελανιδιές, μπαίνουμε σε ένα καταπράσινο και πυκνό δάσος οξιάς και καταλήγουμε (16 χλμ. από το δασικό χωριό) στο χιονοδρομικό κέντρο Παγγαίου. Είναι το μικρότερο χιονοδρομικό στην Ελλάδα και βρίσκεται στη θέση "Κοιλάδα του Ορφέα" στα 1.750 μ. υψόμετρο. Έχει μόνο μία πίστα μήκους 400 μέτρων, που εξυπηρετείται από μία άγκυρα που φτάνει μέχρι τα 1.950 μ. υψόμετρο αλλά και μία παιδική πίστα (αρχαρίων) που εξυπηρετείται από ένα baby lift. Την ευθύνη για τη λειτουργία και τη διαχείρισή του είχε ο ΕΟΣ Καβάλας, από το 1985 που ξεκίνησε μέχρι και το 2005. Δυστυχώς από τότε μέχρι και σήμερα το χιονοδρομικό αυτό έχει εγκαταλειφθεί...

ΜΕΣΟΡΟΠΗ: Η ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ένας από τους καταρράκτες της Μεσορόπης

Πάμε τώρα να γνωρίσουμε και τις νότιες πλαγιές του βουνού, που είναι κατάφυτες και με άφθονα τρεχούμενα νερά. Μετά το Ακροβούνι συνεχίζουμε προς Μελισσοκομείο (6 χλμ.). Από κει θέλουμε ακόμη 1,5 χλμ. για το χωριό Δωμάτια. Το χωριό αυτό μέχρι το 1926 λεγόταν Σαμάκοβο. Άσχημο ήταν; Τι θα πει Δωμάτια; Δηλαδή όχι τίποτε άλλο, αλλά μπερδεύονται και οι μηχανές αναζήτησης όταν ψάχνεις στο internet για δωμάτια στην Καβάλα... Τέλος πάντων. Ακόμη 3 χλμ. και φτάνουμε στη Μουσθένη, που έχει υψόμετρο 350 μ. Το χωριό είναι γεμάτο παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, τρεχούμενα νερά, τοξωτά πέτρινα γεφύρια και αρκετές παραδοσιακές βρύσες με παγωμένο βουνίσιο νερό. Στο ψηλότερο σημείο του χωριού λειτουργεί "δασικό χωριό", δηλαδή ξενοδοχείο με ανεξάρτητα ξύλινα σπιτάκια.

Επιστρέφουμε κάτω, στον επαρχιακό δρόμο και στρίβουμε δεξιά. Άλλα 3 χλμ. και φτάνουμε στη Μεσορόπη, κι αυτή στα 350 μ. υψόμετρο. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό κυριολεκτικά βουτηγμένο στο πράσινο και στους καταρράκτες. Κι εδώ παραδοσιακά σπίτια, μία πεντακάθαρη πλακόστρωτη πλατεία με πέτρινο πηγάδι, ένας παλιός παραδοσιακός μύλος που λειτουργεί ακόμη, πέτρινα γεφυράκια και οργιαστική βλάστηση που θυμίζει ζούγκλα.

Σε όσους έχουν διάθεση για περιπέτεια συνιστάται ανεπιφύλακτα η πεζοπορία στο "μονοπάτι της Μεσορόπης", που διαθέτει στοιχεία ανεπανάληπτης ομορφιάς, πλούσια βλάστηση, καταρράκτες που σχηματίζουν λίμνες με μικρούλικες βουνίσιες καραβίδες, ξύλινα παγκάκια και κιόσκια, καλαίσθητα ξύλινα γεφυράκια και μια σπηλιά μέσα στην οποία κρύβεται μια ολόκληρη λίμνη με παγωμένα νερά. Ας παρακολουθήσουμε και το σχετικό video από την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα".

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ

Νικήσιανη Καβάλας

Από την Ελευθερούπολη παίρνουμε το δρόμο που συνδέει την Καβάλα με τις Σέρρες, με κατεύθυνση βόρεια (προς Σέρρες) για να γνωρίσουμε και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Παγγαίου. Περνάμε το χωριό Αντιφίλιπποι και όταν φτάσουμε στον Άγιο Χριστόφορο στρίβουμε αριστερά προς Νικήσιανη. Πρόκειται για ένα κεφαλοχώρι του Παγγαίου, στο... γνωστό υψόμετρο των 350 μ., με πληθυσμό 2.200 κατοίκους, ένα μοντέρνο τέως δημαρχείο και τη δροσερή πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου, με έναν τεράστιο πλάτανο, μία μαρμάρινη κρήνη, μία ταβέρνα και ένα σύγχρονο μικρό ξενοδοχείο. Αν βρεθείτε στη Νικήσιανη στο τέλος του Χριστουγεννιάτικου δωδεκαημέρου και συγκεκριμένα την ημέρα του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) θα πάρετε μέρος στο θεαματικό  Έθιμο του Αράπη. Αν είναι τέλη Οκτωβρίου θα πάρετε μέρος στη γιορτή κάστανου, όπου προσφέρονται ψητά κάστανα και κρασί. Ενώ αν είναι καλοκαίρι και αναζητάτε... δροσιά τότε πρέπει οπωσδήποτε να ανηφορίσετε λίγο πιο πάνω από το χωριό, όπου μέσα σε κοιλάδα με πλατάνια, καστανιές και τρεχούμενα νερά θα ακολουθήσετε τις πινακίδες για τον καταρράκτη της Νικήσιανης. Στην επιστροφή σίγουρα θα ξαποστάσετε στην τοποθεσία "Κισμιδούδι", όπου και θα γευματίσετε στο εξοχικό κέντρο "Καστανιές",  πνιγμένο στα πλατάνια και τις... καστανιές, όπου μεταξύ άλλων θα γευτείτε και τα διάσημα σε ολόκληρη τη Μακεδονία σαρμαδάκια Νικήσιανης.

ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ

Από τη Νικήσιανη μπορούμε πλέον να φτάσουμε, μέσω ενός ελαφρά ανηφορικού δρόμου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και προσφέρει άπλετη θέα στο λεκανοπέδιο των Φιλίππων, στο επιβλητικό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας. Είναι χτισμένο από το 518 μ.Χ. μέσα στο δάσος και η εικόνα της αποτελεί ένα από τα ιερότερα προσκυνήματα της Μακεδονίας.

Μονή Παναγίας Εικοσιφινίσσης
(φωτ. Γιώργος Κούτκος)

Ο δρόμος μετά τη μονή συνεχίζει και καταλήγει στην εθνική οδό Σερρών - Καβάλας. Στρίβουμε αριστερά (δηλαδή προς Σέρρες) και συνεχίζουμε για ακόμη 6 χλμ., οπότε φτάνουμε σε μεγάλο ανισόπεδο κόμβο. Εδώ συναντιούνται ο δρόμος Σερρών - Καβάλας και ο δρόμος Αμφίπολης - Δράμας. Εάν συνεχίσουμε ίσια (προς Σέρρες), θέλουμε 6 χλμ. μέχρι το χωριό Σταθμός Αγγίστας, το οποίο είναι χτισμένο σχεδόν πάνω στον Αγγίτη (έχει κι ένα πολύ όμορφο πέτρινο γεφύρι αλλά και ξύλινα τραπέζια για πικ νικ) συν άλλα 8 χλμ. μέχρι την Αλιστράτη (τέως έδρα του Δήμου Αλιστράτης), ένα μικρό αγροτικό κέντρο 2.000 κατοίκων, που τελευταία απέκτησε τουριστική υποδομή: δημιουργήθηκαν ένας ξενώνας, τέσσερις - πέντε ταβέρνες, έγινε κι ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Η Αλιστράτη έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο όταν το 1997 αξιοποιήθηκε τουριστικά ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας, το Σπήλαιο της Αλιστράτης. Κάθε χρόνο (την τσικνοπέμπτη) στην Αλιστράτη αναβιώνει το τοπικό έθιμο "το κάψιμο του ψύλλου".

Εάν από τον ανισόπεδο κόμβο στρίψουμε δεξιά (προς Δράμα) θα φτάσουμε σε 6 χλμ. στο χωριό Συμβολή, άριστη βάση για να γνωρίσουμε από κοντά το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, που έχει βάθος γύρω στα 100 με 150 μέτρα και μήκος περίπου 15 χλμ. Ιδανικό μέσο για τη διάσχισή του είναι η φουσκωτή βάρκα του rafting (για rafting συνεννοηθείτε με το Λάκη Παπαδόπουλο του Κέντρου Εναλλακτικού Οικολογικού Τουρισμού Σερρών "Extreme Experience", τηλ. 2321066256 και 6944229876). Άλλος τρόπος είναι με ποδήλατο στον ποδηλατόδρομο που ξεκινάει από το ξενοδοχείο "Φαράγγι". Για τους λιγότερο αθλητικούς τύπους υπάρχει κι ένα τρενάκι που ανήκει στο σπήλαιο της Αλιστράτης και κάνει μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. σε συνολικά 50 λεπτά της ώρας. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνονται και δύο στάσεις για να κατεβούν οι επιβάτες και να παρατηρήσουν το φαράγγι. Η μία γίνεται στη θέση "μπαλκόνι" και η δεύτερη στη "σπηλιά με τις βραχογραφίες".

Παίρνουμε από τον ανισόπεδο κόμβο κατεύθυνση προς Αμφίπολη και σε 4 χλμ. φτάνουμε στην ιστορική Πρώτη, την πατρίδα του Κων. Καραμανλή. Εύκολα θα βρούμε το πατρικό του σπίτι, το οποίο είναι και επισκέψιμο. Ακόμη 3 χλμ. και σειρά έχει το γραφικό Ροδολίβος με τα ωραία νεοκλασικά σπίτια, το οποίο είναι και έδρα του Δήμου Αμφίπολης. Στο Ροδολίβος κάθε χρόνο, τέλη Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία η γιορτή κρασιού "Κουρήτος".

Συνεχίζουμε παρακάτω έχοντας τώρα συνεχώς στα αριστερά μας θέα προς τις βόρειες πλαγιές του Παγγαίου. Περνάμε διαδοχικά το Μικρό Σούλι, την Παλαιοκώμη και τη Μεσολακκιά και βγαίνουμε στην αρχαία Αμφίπολη, όπου δεσπόζει ο περίφημος "Λέων της Αμφιπόλεως", μαρμάρινο μνημείο που μοιάζει καταπληκτικά με τον αντίστοιχο της Χαιρωνείας, δίπλα στη Λιβαδειά. Όσοι θελήσουν να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο να ξέρουν ότι λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή κατά τις ώρες 08:30 - 15:00. Δευτέρα κλειστά. Στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το Φεστιβάλ Αμφίπολης, δηλαδή μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε απόσταση 21 χλμ. από το Ροδολίβος βγαίνουμε στον κόμβο 28 της Εγνατίας Οδού, κοντά στις εκβολές του Στρυμώνα.

ΦΑΓΗΤΟ

"Σαρμαδάκια": τα νοστιμότερα ντολμαδάκια της Ελλάδας στην ταβέρνα Καστανιές, στη Νικήσιανη

ΜΕΣΟΡΟΠΗ
Εστιατόριο Καστανιές. Κοτόπουλο φούρνου, σπεντζοφάι, σουτζουκάκια σμυρνέικα, τας κεμπάπ, ιμάμ μπαϊλντί, χουνκιάρ μπεγεντί, τζιγεροσαρμάδες, γιουβέτσι κλπ. Τηλ. 2592093687 & 6976064251. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ταβέρνα Καστανιές. Εκεί ακριβώς που λειτουργούσε παλαιότερα το εστιατόριο Καστανιές. Μπουγιουρντί, πρασοκεφτέδες, σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, κότσι και κατσικάκι σούβλας. Τηλ. 2592093687 & 6978003189.

Εστιατόριο στον ξενώνα Κλαδί Ελιάς. Μοντέρνο design με παραδοσιακές πινελιές. Μενού βασισμένο στη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. Τηλ. 2592093293 & 6973306955.

ΜΟΥΣΘΕΝΗ
Ταβέρνα Μποστάνι. Είναι πνιγμένη στο πράσινο. Το ιδανικότερο σημείο για να χαρούν τα παιδιά τη φύση. Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί, μελιτζάνες τηγανητές, σαλάτες, μπριζόλες στα κάρβουνα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, και λουκάνικο με το μέτρο! Σαβ/κο βάζει και αρνάκι σούβλας. Τηλ. 2592093234, 6948221373 & 6936705332.

Εστιατόριο στο συγκρότημα Dionysus Village Resort. Έχει κάποια πιάτα ημέρας συν τα κλασικά ψητά της ώρας. Το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι στο ξύλινο μπαλκόνι με θέα την πισίνα. Τηλ. 2510620421, 2510224921 & 6932318689.

ΑΚΡΟΒΟΥΝΙ
Εστιατόριο στο Δασικό χωριό Παγγαίου, 7 χλμ. πάνω από το Ακροβούνι. Αγριογούρουνο στιφάδο, ελάφι κρασάτο, γουρουνόπουλο γάστρας, μοσχαράκι γιουβέτσι, σνίτσελ με μανιτάρια, αλλά και χταποδάκι και καλαμαράκια φρέσκα και μύδια και στρείδια και γυαλιστερές κλπ. Ωραία θέα από το μπαλκόνι. Τηλ. 2592023533 & 2592022023. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ
Ταβέρνα Καστανιές. Σε καταπράσινη τοποθεσία με πολύ δροσιά το καλοκαίρι, περίπου 1,5 χλμ. πάνω από το χωριό. Κατσικάκι σούβλας, γουρουνόπουλο γάστρας, μανιτάρια Portobello γεμιστά, μπουγιουρντί κλπ. Από τα καλύτερα ντολμαδάκια της Ελλάδας, με τρυφερό αμπελόφυλλο, ρύζι, κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνιθο και μπόλικο δυόσμο. Ψωμί ζυμωτό χωριάτικο ψημένο σε πέτρινο φούρνο. Τιμές λογικές. Τηλ. 2592061817 & 6974824938.

Ταβέρνα Κρύα Νερά. Κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο. Ζυγούρι με γλυκόξινη σάλτσα, αρνάκι με δεντρολίβανο, χανούμ μποχτσά, κοκορέτσι, πατσάς μοσχαροκεφαλή, κατσικάκι σούβλας κλπ. Τηλ. 2592061392 & 6936514276.

Φέτα ψητή στην ταβέρνα Αχιλλέας

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ
Ταβέρνα Αχιλλέας. Φέτα ψητή, μπουγιουρντί, πιπεριές τηγανητές, τας κεμπάπ, σουτζουκάκια σμυρνέικα, μουσακάς, παστίτσιο, λαδερά, σνίτσελ, σουβλάκια, μπριζόλες κλπ. Τηλ. 2324031444 & 6972921475.

Ταβέρνα Πέτρος ο τεράστιος. Τηλ. 6974509683.

Ταβέρνα Αρχοντικό. Τηλ. 2324031900.

Ταβέρνα Βόσπορος. Τηλ. 2324031161.

Ταβέρνα Αστέρι. Τηλ. 2324032177 & 6945256155.

Ταβέρνα Γωνία. Τηλ. 2324032144.

ΣΥΜΒΟΛΗ
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Φαράγγι. Πολύ καλό φαγητό. Τηλ. 2324081667.

Ταβέρνα Γαλάζια Νερά. Δίπλα στο ποτάμι. Σπεσιαλιτέ οι πέστροφες. Τηλ. 2324081431.

ΠΡΩΤΗ
Ψησταριά Ο Ντίνος. Τηλ. 2324061339.

Ψησταριά Ο Πλάτανος. Τηλ. 2324061465.

Ψησταριά Η Άνεση. Τηλ. 2324061568.

Ψησταριά Σαμαράς. Τηλ. 2324061836.

Ουζερί 11η εντολή "Ου μπλέξεις". Τηλ. 2324061236.

Στο ξενοδοχείο Κων/νος Καραμανλής. Μόνο για πίτσες, τοστ, καφέ, χυμούς, παγωτά, αναψυκτικά, ποτά κλπ. Τηλ. 2324061860, 2324061776 & 6994331531.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΟΝΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Γη του Ορφέα. Τηλ. 2324772778, 2324770790, 6985034426 & 6985033412.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενώνας Βίλλα Δωμάτια

ΜΕΣΟΡΟΠΗ
Ξενώνας Κλαδί Ελιάς. Διαθέτει 6 μεγάλες σουίτες με κεντρική θέρμανση, τζάκι μαντεμένιο σαν ξυλόσομπα, A/C, TV, NOVA, mini bar και υδρομασάζ. Έχει και εστιατόριο. Τηλ. 2592093293 & 6973306955.

ΜΟΥΣΘΕΝΗ
Dionysus Village Resort. Υπάρχουν συνολικά 10 ξύλινα σπιτάκια για 4 ή και 5 άτομα, που είναι εφοδιασμένα με θέρμανση ηφαιστειακής πέτρας, ξύλινο πατάρι, ψυγείο, TV, NOVA, σαλονάκι και καμπίνα υδρομασάζ με μουσική. Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει και A/C, ενώ το σπίτι Σεμέλη διαθέτει και τζάκι. Επίσης υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο κτήριο, όπου στο ισόγειο λειτουργούν το εστιατόριο και το καφέ μπαρ. Στο υπόγειο λειτουργεί κέντρο spa με σάουνα, υδρομασάζ, γυμναστήριο και αίθουσα για μασάζ, θαλασσοθεραπεία, αρωματοθεραπεία και χρωματοθεραπεία. Στον επάνω όροφο θα βρούμε διάφορα παιχνίδια. Το καλοκαίρι μπορεί κανείς να βουτήξει στην εξωτερική πισίνα. Υπάρχει ακόμη ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα πεδίο τοξοβολίας και παιδική χαρά. Μείναμε εδώ τον Ιούνιο του 2007 στο σπιτάκι Νο 2 (Υάδες) δύο άτομα προς 80 € με πρωινό και περάσαμε πολύ καλά. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2510620421, 2510224921 & 6932318689.

ΔΩΜΑΤΙΑ
Βίλλα Δωμάτια. Όμορφος ξενώνας με μεγάλο καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία και εξωτερική πισίνα. Θα σας υποδεχτούν ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Bruno Spaletta και θα φιλοξενηθείτε σε 4 καλόγουστα δωμάτια. Τηλ. 2592051432 & 6955503600.

ΑΚΡΟΒΟΥΝΙ
Δασικό Χωριό Παγγαίου. Βρίσκεται 7 χλμ. πάνω από το Ακροβούνι. Αποτελείται από 3 μεγάλα ξύλινα σαλέ. Το πρώτο από τα τρία σαλέ που συναντούμε είναι και το πιο καινούργιο και έχει 10 δωμάτια χωρίς μπαλκόνια. Το μεσαίο κτήριο στεγάζει το εστιατόριο και το καφέ μπαρ. Το τρίτο σαλέ (ψηλά στην ανηφόρα) έχει επίσης 10 δωμάτια με ενιαίο κοινόχρηστο μπαλκόνι. Τα δωμάτια χωρούν 2, 3 ή και 4 άτομα και διαθέτουν ατομική θέρμανση από ηλεκτρικό καλοριφέρ και τηλεόραση. Τιμές λογικές: τις καθημερινές 30 € το δίκλινο, Σαβ/κα δίκλινο 50 €, τρίκλινο 60 €, τετράκλινο 70 €. Μείναμε εδώ τον Οκτώβριο του 2002 στο δωμάτιο Νο 2 (στο παλιό σαλέ) τρία άτομα προς 50 € με πρωινό, αλλά δεινοπαθούσαμε όλη τη νύχτα από το... ροχαλητό του διπλανού! Δεν υπάρχει καθόλου μόνωση, το δε ξύλο που χωρίζει τα δωμάτια δεν είναι ολόκληρος κορμός αλλά κάποιο υποτυπώδες σανίδι με ελάχιστο πάχος! Δείτε και εδώ. Τηλ. 2592023533 & 2592022023. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ
Ξενοδοχείο Paggaio Princess. Στην πλατεία. Αποτελείται από 15 δίκλινα με αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, mini bar, internet, room service και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο καφέ μπαρ, με wi fi internet, το πρωί σερβίρεται πρωινό και τις υπόλοιπες ώρες έρχονται και ντόπιοι για ποτό. Τηλ. 2592062362.

Ξενώνας Λείβηθρον Ρόδων

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ
Αρχοντικό Βοζίκη. Τριώροφο νεοκλασικό του 1924 που διαμορφώθηκε κατάλληλα για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Ιδιοκτήτες ο Γιώργος Βοζίκης και ο Νίκος Καρτάλης, διευθυντής του σπηλαίου. Διαθέτει 9 δωμάτια δίκλινα ή τρίκλινα με κεντρική θέρμανση, TV, A/C και mini bar. Στο ισόγειο βρίσκεται το καλόγουστο καφέ μπαρ και στην αυλή η εξωτερική πισίνα που προσφέρεται για βουτιές τους καλοκαιρινούς μήνες. Σερβίρεται πλούσιο πρωινό. Μείναμε εδώ το Φεβρουάριο του 2001 στο δωμάτιο Νο 13 τρία άτομα προς 22.000 δρχ. (64,56 €) με πρωινό. Τηλ. 2324020400.

ΣΥΜΒΟΛΗ
Ξενοδοχείο Φαράγγι. Καινούριο ξενοδοχείο δίπλα στο ποτάμι. Τα δωμάτια διαθέτουν TV, A/C και mini bar ενώ κάποια έχουν και υδρομασάζ. Στο υπόγειο λειτουργεί τμήμα spa με τζακούζι 4 ατόμων, χαμάμ 7 ατόμων, χώρο αρωματοθεραπείας και χώρο οζονοθεραπείας. Πολύ καλό το μενού στο εστιατόριο. Μείναμε εδώ το Μάιο του 2009 στο δωμάτιο Νο 102 τρία άτομα προς 80 € με πρωινό. Τηλ. 2324081667 & 2324081037.

ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ
Ξενώνας Λείβηθρον Ρόδων. Στο ισόγειο υπάρχουν 2 τρίκλινα διαμερίσματα των 50m² με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, σαλόνι με τζάκι και τηλεόραση. Επάνω υπάρχει ένα τετράκλινο διαμέρισμα με δύο ξεχωριστά υπνοδωμάτια (το καθένα έχει το δικό του μπάνιο με υδρομασάζ), αυτόνομη θέρμανση, σαλόνι με τζάκι και τηλεόραση, κουζίνα, τραπεζαρία και βιβλιοθήκη. Τηλ. 2324071990 & 6945297989.

ΠΡΩΤΗ
Ξενοδοχείο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ανακαινίσθηκε πρόσφατα και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Διαθέτει 6 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, A/C, TV, wi fi internet, ψυγείο και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο λειτουργούν γυμναστήριο, καφέ μπαρ - πιτσαρία και αίθουσα πρωινού. Στον κήπο υπάρχει πλήρης παιδική χαρά. Τιμές: από 30 € έως 80 € με πρωινό. Τηλ. 2324061860, 2324061776 & 6994331531.

ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ
Villa Anastasia. Ανεξάρτητα σπιτάκια με διαμερίσματα τρίκλινα ή πεντάκλινα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τζάκι, TV 26", NOVA, A/C και μπαλκόνι με τραπέζι και καρέκλες. Στον κήπο θα βρούμε κιόσκι με παραδοσιακό φούρνο, υπαίθρια ψησταριά (μπάρμπεκιου) και τραπεζαρία. Τιμές λογικές. Τηλ. 2324093003, 6974707017 & 6977041016.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΟΝΗΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΗΣ
Ξενοδοχείο Γη του Ορφέα. Διαθέτει 7 δίκλινα, 3 τρίκλινα και 1 exclusive δωμάτιο. Παροχές: A/C, TV, mini bar και μπαλκόνι με θέα. Λειτουργούν καφέ μπαρ, εστιατόριο και παιδότοπος. Τηλ. 2324772778, 2324770790, 6985034426 & 6985033412.

1 σχόλιο:

  1. "Τι θα πει Δωμάτια;"

    Το όνομα Δωμάτια το χωριό το πήρε από τα Ντομάτια της Μικράς Ασίας, χωριό νότια των Σωκίων, απέναντι σχεδόν από την Λέρο. Στα σημερινά Δωμάτια έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες και από τα Ντομάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".