Άγιος Γεώργιος Νηλείας Μαγνησίας

Το ξενοδοχείο Ανωβολιός στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας

Φεύγουμε από το Βόλο με παραλιακή κατεύθυνση, προς Αγριά. Θα περάσουμε κατά σειρά τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, την Αγριά και τα Κάτω Λεχώνια, οπότε στα 11 χλμ. από το Βόλο θα φτάσουμε στα Άνω Λεχώνια. Εκεί πρέπει να στρίψουμε αριστερά, όπως δείχνουν οι πινακίδες, προς Άγιο Βλάσιο (5 χλμ.), Άγιο Γεώργιο Νηλείας (10 χλμ.), Πινακάτες (15 χλμ.), Βυζίτσα (18 χλμ.) και Μηλιές (20 χλμ.). 

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας τυπικά είναι το χωριό του Πηλίου με το μεγαλύτερο υψόμετρο, αφού η πλατεία του βρίσκεται στα 620 μ. ενώ υπάρχουν σπίτια του χωριού και στα 700 μ. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι τα Χάνια, που βρίσκονται στα 1.200 μ. υψόμετρο και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, παρόλο που στην απογραφή εμφανίζουν έναν (πλασματικό βέβαια) πληθυσμό περίπου 300 κατοίκων, επισήμως δεν περιλαμβάνονται στα χωριά του Πηλίου, διότι θεωρούνται οικισμός του χωριού Δράκεια!

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, προσφέρει απίθανη θέα στον Παγασητικό, είναι πνιγμένο στο πράσινο, μέσα σε πλατάνια, καστανιές, ελιές, μηλιές και άλλα οπωροφόρα, κατοικείται εδώ και 500 χρόνια, έχει περίπου 140 μόνιμους κατοίκους και αποτελεί τόπο παραθέρισης αρκετών επωνύμων που έχουν αποκτήσει εδώ το εξοχικό τους σπίτι. Λέγεται Νηλείας διότι κάποτε ανήκε στο Δήμο Νηλείας, ο οποίος διαλύθηκε το 1914. Τώρα βέβαια θα σκεφτεί κανείς "και αφού διαλύθηκε η Νηλεία, γιατί δεν το λέμε Άγιος Γεώργιος Μαγνησίας ή έστω σκέτο Άγιος Γεώργιος;". Η απάντηση είναι απλή: στο Ν. Μαγνησίας δεν υπάρχει μόνο ένα, ούτε όμως και δύο, αλλά τρία διαφορετικά χωριά με το όνομα Άγιος Γεώργιος! Κατόπιν τούτου το "Νηλείας" θεωρείται απαραίτητο συνοδευτικό για να καταλαβαίνουμε σε ποιον απ' όλους τους Αηγιώργηδες αναφερόμαστε! 

Η δροσερή πλατεία με τα πλατάνια και τις ταβέρνες

Ανάμεσα στα καλντερίμια του χωριού ξεχωρίζουν πολλά νεοκλασικά αρχονικά αλλά και αρκετά παραδοσιακά πέτρινα σπίτια περιτριγυρισμένα από ολάνθιστες αυλές. Στη μέση του χωριού, ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο Ανωβολιός, κυλάει χειμώνα καλοκαίρι ένα ρέμα που σχηματίζει κι ένα μικρό καταρράκτη. Από εκεί λίγο πιο πάνω, ανηφορίζοντας ελαφρώς για την πλατεία, θα περάσουμε μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έχει δώσει το όνομά του και σ΄ ολόκληρο το χωριό. Στην αυλή του ναού μας υποδέχεται το μνημείο πεσόντων, έργο που επιμελήθηκε ο γλύπτης Νικόλας Παυλόπουλος. Στο υπέρθυρο του ναού υπάρχει εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα που γράφει: "Εθεμελιώθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Χριστόδουλου την 3/11/1974, ανηγέρθη με την πρόθυμον και φιλότιμον συνδρομήν άπαντων των κατοίκων του χωριού και άλλων ευσεβών Χριστιανών και εγκαινιάσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Χριστόδουλου την 21/8/1983". Πρόκειται φυσικά για τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο. Θα κατεβούμε τα σκαλιά πίσω από το πέτρινο καμπαναριό με το ρολόι για να επισκεφθούμε και το εκκλησιαστικό μουσείο, που φιλοξενείται στο Βαφειάδειο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί στο υπόγειο του ναού. Στο πίσω μέρος της εκκλησίας δημιουργήθηκε μια πανέμορφη παιδική χαρά με ξύλινα παιχνίδια μέσα στο καταπράσινο φυσικό γκαζόν.

Ακριβώς απέναντι από την εκκλησία υπάρχει κι ένα παραδοσιακό μίνι καφέ μπαράκι, που σερβίρει καφέ, τσάι, ποτά, αναψυκτικά και γλυκά, με ωραία επιλεγμένη μουσική.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Και φτάνουμε στην πλατεία (αριστερά μας), όπου το καλοκαίρι κάτω από τα τεράστια πλατάνια στρώνουν τα τραπέζια τους δύο τρία ταβερνάκια. Στην ίδια πλατεία υπάρχει ακόμη και το "Χώμα και Νερό". Πρόκειται για ένα εργαστήριο κεραμικών απ' όπου μπορούμε να αγοράσουμε (εκτός από κεραμικά) και διακοσμητικά και κοσμήματα και γλυπτά κλπ. (τηλ. 2428079703). Την πλατεία στολίζει και μια μαρμάρινη κρήνη με λεοντοκεφαλή, που ξεδιψά τους ταξιδιώτες με το χωνευτικότατο νερό του Πηλίου. Απέναντι από την πλατεία βρίσκεται το "Δημήτρειον Οίκημα" όπου στεγάζεται το Εικαστικό Μουσείο του γλύπτη Νικόλα, ο οποίος φιλοτέχνησε και τον χάλκινο ανδριάντα του, που βρίσκεται στην αυλή. Εκτίθενται γλυπτά, χαρακτικά, μετάλλια, ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, σχέδια, επιστολές και άλλα προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη. Υπάρχει και μια φωτογραφία του πάνω σε μία μαρμάρινη πλάκα που γράφει "ξεκίνησε ταπεινός, δούλεψε σκληρά, νίκησε και με την τέχνη λυτρώθηκε". Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να προμηθευτεί τεύχη του εξαιρετικού τοπικού λογοτεχνικού περιοδικού "Βίγλα", το οποίο εκδίδει ο ακούραστος Κώστας Λιάπης. Ανοιχτά καθημερινά, εκτός Δευτέρας. Είσοδος δωρεάν. Τηλ. 2428093100. Από την αυλή του μουσείου θα απολαύσουμε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να βάφει τον Παγασητικό κόκκινο.

Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Θα περπατήσουμε για λίγο ακόμη στα σοκάκια του χωριού και μετά θα πάρουμε το δρόμο προς τον Άγιο Βλάσιο, οπότε θα συναντήσουμε πινακίδες, που μας οδηγούν δεξιά επάνω στην ανηφόρα, προς το υπαίθριο θεατράκι στο παλιό Αλώνι, απ' όπου θα απολαύσουμε την απίστευτη θέα στα γαλανά νερά του Παγασητικού. Εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται διάφορες νυχτερινές εκδηλώσεις, όπως π.χ. μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Και φυσικά το ιδανικότερο είναι να έχει και πανσέληνο... 

Συνεχίζοντας θα καταλήξουμε στη γυνακεία Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών μέσα στο πράσινο και τα τρεχούμενα ρυάκια, τόπος που προσφέρει εξίσου όμορφη θέα στη θάλασσα.

Από την αντίθετη κατεύθυνση τώρα: μετά τον Άγιο Γεώργιο συνεχίζουμε για 5 χλμ. προς Πινακάτες και από εκεί ακόμη 3 χλμ. για Βυζίτσα συν άλλα 2 χλμ. για Μηλιές.

ΦΑΓΗΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο Ανωβολιός

Ταβέρνα - Τσιπουροπωλείο "Τσακιτζής". Στην πλατεία. Το διαχειρίζεται ο κος Ν. Φόβος και στο μενού του περιλαμβάνονται φασολάδα, πατσάς, σπεντζοφάι, γίδα κοκκινιστή, μοσχάρι γιουβέτσι αλλά και σούβλες (σε περίοδο αιχμής) και όλα τα κρεατικά της ώρας. Το καλοκαίρι κάτω απ' τα πλατάνια, το χειμώνα μέσα, δίπλα στο τζάκι. Τηλ. 2428093798. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ταβέρνα Η πλατεία μας. Στην πλατεία, ακριβώς εκεί που βρισκόταν ο "Τσακιτζής". Λειτουργεί καθημερινά με ψητά στα κάρβουνα, κρέατα στη σούβλα, ντόπιο τσιπουράκι και άφθονο κρασάκι.

Το Ουζερί του Στεφανή. Κι αυτό στην πλατεία. Ιδανικό στέκι για τους λάτρεις του τσίπουρου. Για μεζέ σερβίρει από αβγά με σέσκουλα, μανιτάρια φρικασέ και μπαρμπουνοφάσουλα μέχρι κεφτεδάκια με δυόσμο, λουκάνικο τηγανητό και μπουμπάρι. Τηλ. 2428093129, 2428093000 & 6972601620.

Ταβέρνα "Παλιόβιγλα" στο δρόμο για Πινακάτες πάνω σε λόφο με ωραία θέα στον Παγασητικό. Ο Γιάννης νοικιάζει και άλογα για βόλτα. Σερβίρει κυρίως της ώρας, στα κάρβουνα, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κάτω από την τεράστια κληματαριά. Τηλ. 6945887317.

Ταβέρνα Το Κουτούκι της κυρά Χρυσούλας. Στην έξοδο του χωριού προς Άγιο Βλάσιο. Τηλ. 2428093798 & 6937681659.

Γευσοθεραπευτήριο Το κουκί και το ρεβύθι. Στην πλατεία. Πατάτα γεμιστή, ψητά λαχανικά, μανιτάρια κρασάτα, μελιτζανομπουρεκάκια, ομελέτα με τσιτσίραβλα και σπιτικό τσιπουράκι. Τηλ. 6946805536. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Εστιατόριο - καφέ - τσιπουράδικο Αγιωργίτικο. Τσιπουράκι με μεζέ κάτω απ' τα πλατάνια της πλατείας. Στο ίδιο σημείο παλαιότερα λειτουργούσε "Το κουκί και το ρεβύθι".

Καφέ Μπαρ Εστιατόριον "Κρύα Βρύση ο Μάλιος". Επίσης στην πλατεία. Ανήκει στον κο Γ. Παρίση και αποτελεί λύση ανάγκης.

Εστιατόριο Ανωβολιός. Πολύ καλή κουζίνα, πιάτα που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Σερβίρει σε δύο επίπεδα, ένα μικρό χώρο στο ισόγειο και μια μεγάλη όμορφη αίθουσα με τζάκι στον επάνω όροφο. Εδώ δειπνήσαμε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στις 31/12/2006 με τιμή ταμπλ-ντοτ 45 € το άτομο και 20 € για τα παιδιά, χωρίς να περιλαμβάνονται τα ποτά. Μας έφεραν κοτόσουπα, τυρόπιτα με πιπεριές, χορτόπιτα χωριάτικη, σαλάτα "Ανωβολιός" (με μαρούλι, ρόκα, καρύδι, ρόδι, γραβιέρα και σως μελιού), πολυσαλάτα (λάχανο, καρότο, σέλινο, πιπεριές), σπεντζοφάι, γάστρα τριών κρεατικών με κεφαλογραβιέρα, ρύζι ανάμικτο με αρακά, καλαμπόκι και καρότο, σοκολατίνα καρυδιού και φρούτα. Στο τέλος έκοψαν βασιλόπιτα σπιτική, που στην πραγματικότητα ήταν μια καταπληκτική τεράστια καρυδόπιτα και αυτός που βρήκε το φλουρί κέρδισε 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο σε ημερομηνία της επιλογής του! Η βραδιά έκλεισε με άφθονα πυροτεχνήματα. Τις υπόλοιπες μέρες βέβαια οι τιμές στο εστιατόριο είναι πιο φυσιολογικές... Τηλ. 2428086893, 2428086898, 2428094672 & 6943475702.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενοδοχείο Ανωβολιός

Ξενοδοχείο Ανωβολιός. Παραδοσιακός ξενώνας πολυτελείας, άψογα διακοσμημένος από την ευγενέστατη ιδιοκτήτρια κα Μαριάννα Βικοπούλου. Έχει φροντίσει η ίδια ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια και το αισθητικό αποτέλεσμα τη δικαιώνει πλήρως. Διαθέτει 1 μονόκλινο, 8 δίκλινα, 5 τρίκλινα και 1 τετράκλινο.  Όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, mini bar, γραφείο και wi fi internet. Σε 9 δωμάτια υπάρχει τζάκι. Σε 3 δωμάτια υπάρχει υδρομασάζ ή χαμάμ. Άλλα δωμάτια έχουν δική τους αυλή (όπως π.χ. εδώ η αυλή των δωματίων 401 & 402). Τα τρίκλινα είναι δίχωρα με σαλονάκι, ενώ το τετράκλινο είναι δίχωρο και με 2 μπάνια, το ένα με υδρομασάζ. Καθαριότητα σχολαστική καθημερινά και room service για πρωινό στο δωμάτιο, σνακς, ποτά κλπ. από το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Σε ανεξάρτητο κτήριο δημιουργήθηκε καθιστικό με σαλόνι και τζάκι, ενώ σε άλλο κτήριο λειτουργεί το διώροφο εστιατόριο. Οι τιμές τα τελευταία χρόνια προσαρμόσθηκαν προς τα κάτω. Το καλοκαίρι έχουν 50 € τα δίκλινα, 60 € τα τρίκλινα και 70 € το τετράκλινο. Το χειμώνα διπλασιάζονται ενώ ειδικά για την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανεβαίνουν και λιγάκι παραπάνω. Μείναμε εδώ τον Ιανουάριο του 2007 στο δωμάτιο Νο 402 (Αστέρια) τρία άτομα προς 240 € με πρωινό. Τηλ. 2428086893, 2428086898, 2428094672 & 6943475702.

Αρχοντικό Βογιατζόπουλου. Τριώροφο νεοκλασικό του 1900, που αναπαλιώθηκε και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Διαθέτει 3 δίκλινα (δύο με τζάκι κι ένα με υδρομασάζ), 1 τρίκλινο (με υδρομασάζ και μπαλκόνι) και 2 δίχωρες σουίτες (με υδρομασάζ). Όλα τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, mini bar, internet και τηλεόραση. Στο μπαρ του ισογείου με το τζάκι, τη δορυφορική τηλεόραση και τη ρομαντική μουσική σερβίρεται πρωινό σε μπουφέ. Οι τιμές το καλοκαίρι είναι 50 € το δίκλινο και 70 € οι σουίτες. Αν μείνετε 3 νύχτες το δίκλινο πέφτει στα 45 € και αν μείνετε 7 νύχτες πέφτει στα 40 €. Το χειμώνα όμως διπλασιάζονται, οι σουίτες φτάνουν και στα 120 €. Τηλ. 2428093135 & 6944441887.

Αρχοντικό Ιωαννίδη. Επιβλητικό τριώροφο νεοκλασικό του 1888, που χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού και ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τις καταπληκτικές του οροφογραφίες. Εκτός από τα 6 δωμάτια υπάρχουν και 4 ανεξάρτητα πέτρινα bungalows στον υπέροχο κήπο με την εξωτερική πισίνα. Τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, TV, NOVA, mini bar, wi fi internet, τζάκι και μπάνιο με καμπίνα υδρομασάζ. Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ μέχρι τις 11:30. Οι τιμές ξεκινούν από 65 € το δίκλινο με πρωινό τις καθημερινές και φτάνουν στα 110 € το τρίκλινο με πρωινό τις αργίες. Τηλ. 2428094071, 2109022291, 2103640323 & 6932461727.

Αρχοντικό Τζώρτζη. Ακόμη ένα νεοκλασικό του 1864, που διαθέτει 5 δίκλινα και 1 σουίτα με μαντεμένιο τζάκι, ενώ υπάρχουν ακόμη 2 τρίκλινα σε ξεχωριστό και νεότερο κτήριο. Όλα τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση και A/C, ενώ 3 από αυτά έχουν και TV. Δίπλα στο χώρο της υποδοχής βρίσκεται το καθιστικό με το σαλονάκι και την τραπεζαρία, όπου σερβίρεται το πρωινό. Απαιτεί ελάχιστη διαμονή 2 νύχτες. Το δίκλινο ξεκινάει από 60 €. Τηλ. 2428094252, 2428094923, 6944582328 & 6948379524.

Αρχοντικό Ιωαννίδη

Αρχοντικό Ντόρις. Χτίστηκε πρόσφατα και αποτελείται από δωμάτια που διαθέτουν κεντρική θέρμανση, A/C, TV και mini bar. Το πρωινό σερβίρεται στο χώρο του καθιστικού με το τζάκι. Τηλ. 2423022722, 2428093424 & 6973566182.

Ξενώνες Χρυσή Νεφέλη. Πρόκειται για 3 διαφορετικά ανεξάρτητα σπίτια με μία ενιαία κοινόχρηστη βεράντα. Το ένα σπίτι είναι για 2 ή το πολύ 3 άτομα. Το δεύτερο σπίτι είναι διώροφο με εσωτερική σκάλα. Έχει κουζίνα και μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 4 άτομα. Το τρίτο σπίτι είναι ένα μεγάλο πέτρινο διώροφο με 3 ξεχωριστά δίκλινα, όπου μπορούν να κοιμηθούν το πολύ 8 άτομα (2 στο σαλόνι). Όλα τα σπίτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με τζάκι, TV, CD, DVD και πλήρη κουζίνα, όπου ο καθένας ετοιμάζει μόνος του το πρωινό του με τα φρέσκα προϊόντα που προσφέρει δωρεάν ο ξενοδόχος. Οι τιμές κυμαίνονται από 60 € τα 2 άτομα στο μικρό σπιτάκι το καλοκαίρι, μέχρι 300 € τα 8 άτομα στο μεγάλο σπίτι το χειμώνα. Τηλ. 2428079717 & 6947080501.

Ενοικ. μονοκατοικία Ειρήνη. Ενοικιάζεται μόνο με τη βδομάδα (ελάχιστη διαμονή 7 νύχτες). Υπάρχουν 2 υπνοδωμάτια κι ένα καθιστικό με τζάκι, που μπορεί επίσης να φιλοξενήσει ακόμη 2 άτομα. Ακόμη, κουζίνα, μπάνιο και πέτρινη αυλή. Το σπίτι θερμαίνεται με ηλεκτρικά αερόθερμα και διαθέτει CD player. Σεντόνια και πετσέτες αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Η τιμή για όλο το σπίτι είναι 630 € την εβδομάδα. Μόνο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ανεβαίνει στα 840 € την εβδομάδα. Μάλλον απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς. Το site δεν έχει καν ελληνικά... Τηλ. 2106136898.

Ξενώνας Ζαρκάδα. Ολοκαίνουριος πέτρινος ξενώνας με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, mini Hi Fi CD, internet, ψυγείο, καφετιέρα και βραστήρα. Στην τεράστια πλακόστρωτη βεράντα υπάρχει χτιστή πέτρινη ψησταριά στη διάθεση των φιλοξενουμένων κι ένα κιόσκι που προσφέρει άφθονη σκιά το καλοκαίρι σε όσους καθίσουν να ρεμβάσουν τη θάλασσα. Τηλ. 6976622344.

Ενοικ. μονοκατοικίες Pelion Homes. Πρόκειται για 4 διαφορετικά σπίτια που ενοικιάζονται ανεξάρτητα και είναι ιδανικά για παρέες. Π.χ. το σπίτι "Αλωνάκι" είναι 85 m², διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, καθιστικό με τζάκι, κουζίνα με τραπεζαρία, άνετη βεράντα με θέα στη θάλασσα, αποθήκη, κήπο και πάρκινγκ. Όλα τα σπίτια έχουν κατασκευασθεί από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Δημήτρη Καταρόπουλο, ο οποίος εκτός από ενοικίαση διαθέτει και σπίτια προς πώληση. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2109216779 & 6932548122.

17 σχόλια:

 1. Έχουν κλείσει (δλδ δε δουλεύουν) και ο Τσακιτζής και το εστιατόριο στον Ανωβολιό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστούμε για την πληροφορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΥΠΟ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΙΝΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑ8Ε ΜΕΡΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΝΤΟΠΙΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ.ΚΑΦΕΔΕΣ ΓΛΥΚΑ ΠΑΓΟΤΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑ8ΕΤΗ NOVA KAI WIFI!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΤΑΒΕΡΝΑ Ο ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ''ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μεζεδοπωλείο Αγιωργίτικο: τουλάχιστον απρόσεκτη "περιποίηση" - δεν σερβίρεις κατιμά αν θέλεις να κερδίσεις εντυπώσεις ιδίως στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Κρίμα γιατί ο χώρος είναι πολύ όμορφος και περιποιημένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εστιατοριο Η πλατεια μας πολυ ομορφο,ζεστο και φιλικο περιβαλον.Φαγαμε τα πιο νοστιμα και φθινα παραδοσιακα φαγητα της περιοχης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν και το άρθρο είναι παλιό, παρόλα αυτά πολλές απο τις πληροφορίες σας είναι λάθος ακόμα και οταν είχε γραφτει.

  Οι τιμές για το Αρχοντικό Βογιατζοπουλου δεν είναι αυτές και ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλές (200€) ούτε φυσικά υπερδιπλασιάζονται...

  Οι τιμές ξεκινούν απο 50-120€ περίπου ανάλογα με τις ημερες διαμονής, τα άτομα και την επιλογή δωματίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είμαι κι εγώ μια ακόμα λάτρης του Πηλίου. Επειδή έχουμε εξοχικό στον Άγιο Γεώργιο και πηγαίνω εδώ και 15 χρόνια περίπου έχω να πω τα εξής. Προτείνω ανεπιφύλακτα για διαμονή τον ξενώνα Ανωβολιός. Είναι φτιαγμένος πέτρα πέτρα με πολύ μεράκι και γούστο από τη Μαριάννα που καθημερινά είναι εκεί και φροντίζει για όλα. Είναι πεντακάθαρος, πολύ άνετος, καλόγουστος. Αληθινή πολυτέλεια. Για φαγητό ο Τσακιτζής έγινε κουτούκι της κυρά Χρυσούλας. Η ταβέρνα είναι στην αρχή του χωριού. Φοβερό σπιτικό φαγητό, οικογενειακή επιχείρηση, θα νιώσεις σαν να τρως το φαγητό της γιαγιάς. Πολύ ωραία είναι και η Παλιοβίγλα ένα ράντζο στο τέρμα του χωριού. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς και χειμώνα και καλοκαίρι. Οι συμπαθέστατοι Γιάννης και Κωνσταντίνα είναι εκεί για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Καφές αλλά και ποιοτικό φαγητό΄όλα σπιτικά, σαλάτες από το μποστάνι, φοβερές τυροκουλούρες και πολύ ωραία ψητά όλα με αγνά υλικά. Επίσης, εκεί όποιος θέλει μπορεί να κάνει και βόλτες με άλογα. Ακόμα, η ράχη κι αυτή ψηλά είναι μια πολύ καλή επιλογή για ψητά κυρίως. Αυτός που τη λειτουργεί είχε το χασάπικο στο χωριό. Έχει φοβερή θέα και το βράδυ ειδικά είναι υπέροχα. Τέλος, δεν θα πρότεινα το εστιατόριο η πλατεία μας. Έχει το απόλυτα τουριστικό φαγητό, δεν αξίζει για φαγητό απλά είναι ωραίο το περιβάλλον της πλατείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εμεις στων αγιο γεωργιο ερχομασται συχνα εχουμαι εδω και αρκετα χρονια σπιτι στης πινακατες.επιτρεψτεμου να διαφονισω με των κυριο η κυρια που γραφει παραπανο για την πλατεια...ειναι το μονο εστιατοριο που θα βρειτε παραδοσιακα φαγητα οπος μπουμπαρι τραγιο με φασολακια κιλιτσες κοκκινιστες και αλλα πολλα παραδοσειακα φαγητα του πηλιου.εμπορικο μαγαζη θα ονομαζα την ραχη που προσφερη πιτσα και καμενα σουβλακια μονο τα οποια τα βρισκεις ευκολα σε καθε γονεια της πρωτευουσας το μονο που προσφερη ειναι ωραιο περιβαλον με ευχαριστη θεα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα σχόλια πάντα είναι ευπρόσδεκτα και το γούστο είναι υποκειμενικό...εμείς όσες φορές πήγαμε στην πλατεία δεν φάγαμε καλά το φαγητό δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο ως γεύση, μια χωριάτικη με 2 ντομάτες άγευστες. Παλιότερα ήταν πολύ καλύτερο το φαγητό και ιδιαίτερα την εποχή του Τσακιτζή. Στη ράχη φάγαμε μια μέρα που είχε πανηγύρι το 15Αύγουστο. Είχε 3 φαγητά όλα κι όλα και σαλάτα αλλά όλα πολύ προσεγμένα και ωραία. Κατέθεσα τις προσωπικές μου εμπειρίες στα θέματα αυτά, δεν είναι απόλυτο

   Διαγραφή
 10. ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Η ΜΕ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΕΣ?ΕΧΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΤΙΜΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΗΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΞΑΚΟΥΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΟΠΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ,ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, ΜΗΛΙΕΣ, ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Η ΓΝΟΜΗ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΩ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ

   Διαγραφή
 11. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΣ ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ .Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ;ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΤΕ. ΑΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ/Η ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ!

   Διαγραφή
 12. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ;ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μειναμε στον ανωβολιο και φαγαμε στην πλατεια του χωριου ηταν ολα υπεροχα!Σας συνιστω να δοκιμασετε ζυγουρι στην γαστρα και χορτα με αυγα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. στη κεντρικη πλατεια λειτουργει εστιατοριο /καφε με εξαιρετικη μαγειρισσα και εξυπηρετικο και ευγενεστατο προσωπικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".