Κορυσχάδες, Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό, Προυσός

Η τοποθεσία "Κλειδί" στο φαράγγι του Καρπενησιώτη

Αφήνουμε το Καρπενήσι και παίρνουμε τη μεγάλη κατηφόρα προς την "ποταμιά", δηλαδή την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη. Στο τέρμα της κατηφόρας θα συναντήσουμε τη διασταύρωση με τον "περιφερειακό", τουτέστιν τον καινούριο δρόμο που βοηθάει όσους έρχονται από Λαμία και θέλουν να κινηθούν προς ποταμιά (ή και αντίστροφα) παρακάμπτοντας την πόλη: είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, το οποίο συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της ευρυτανικής πρωτεύουσας σε περιόδους αιχμής.

Αμέσως μετά ο δρόμος παίρνει πορεία σχεδόν παράλληλη με το ποτάμι. Η πρώτη πινακίδα που συναντούμε δείχνει δεξιά προς Γοριανάδες. Είναι ένα μικρό χωριουδάκι, το οποίο όμως τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ξενώνες, ταβέρνα, ένα κατάστημα με αντίκες καθώς επίσης και μερικά συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών που αποτελούνται από διώροφες πέτρινες μεζονέτες.

SALOON PARK

Γυρίζουμε πίσω στον κεντρικό δρόμο. Μόλις 600 μ. παρακάτω φτάνουμε στον οικισμό Μεσαμπελιά, οπότε θα δούμε στα δεξιά μας τις εγκαταστάσεις του Saloon Park, το καλύτερο μέρος για να διασκεδάσουν τα παιδιά μέσα στη φύση, την ώρα που οι μεγαλύτεροι θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους. Μπορούμε να κάνουμε ιππασία, τραμπολίνο, flying fox, τοξοβολία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ραπέλ ή ακόμη να ανεβούμε στο τρενάκι που κάνει βόλτα στο δάσος, όλα υπό την επίβλεψη και με τη βοήθεια του προσωπικού. Αν είστε μεγάλη παρέα και θέλετε να κάνετε απ' όλα, διαπραγματευτείτε το: θα σας κάνουν γενναία έκπτωση. Υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο σαλούν που προσφέρει ποτά, ροφήματα και σνακ, συνοδεία ροκ, κάντρυ, μπλουζ και τζαζ μουσικής. Ένα άλλο ξύλινο κιόσκι λειτουργεί ως μαγαζάκι με σουβενίρ. Τέλος, πέρα από τα άλογα, υπάρχουν και μερικά ακόμη ζωάκια: ένα δύο κατσικάκια, μερικά ελαφάκια, πέντε έξι κουνελάκια κλπ.

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ

Κορυσχάδες: η ταβέρνα στην πλατεία

Ακριβώς μετά το Saloon ένας δρόμος ανηφορίζει δεξιά για 2 χλμ. μέχρι το χωριό Κορυσχάδες, στα 920 μ. υψόμετρο, βουτηγμένο στα έλατα. Είναι ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό χωριό, με 45 μόνιμους κατοίκους, με καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια, με μπόλικους ξενώνες και με μια απλόχωρη πλατεία στην οποία συνυπάρχουν ο ναός του Αγ. Αθανασίου, μία ταβέρνα, ένα μπαράκι, ένα καφενείο - μπακάλικο, ένα μαγαζάκι με είδη λαϊκής τέχνης και το ιστορικό πρώην σχολείο του χωριού. Το κτήριο αυτό φιλοξενούσε επί κατοχής τις συνελεύσεις του Εθνικού Συμβουλίου της ελεύθερης Ελλάδας. Σήμερα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και στεγάζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων. Εκτίθεται πληθώρα φωτογραφιών του κορυφαίου φωτογράφου της Αντίστασης Σπύρου Μελετζή. Αν τυχόν το βρείτε κλειστό, τηλεφωνήστε στον κο Θεοδόση Καρτέρη, τηλ. 2237022309, που διατηρεί το καφενείο - μπακάλικο στην πλατεία για να σας εξυπηρετήσει.

Πίσω ξανά στον κεντρικό δρόμο. Στρίβουμε δεξιά. Στα 2 χλμ. θα δούμε πινακίδα που μας κατευθύνει στο Κλαυσί (φαίνεται αριστερά πάνω, στην πλαγιά, για να φτάσουμε εκεί θα περάσουμε το ποτάμι και θα ανηφορίσουμε για 2 χλμ.). Από κει και πάνω συνεχίζουμε για το Μουζίλο, ενώ ακόμη ψηλότερα βρίσκονται η Ανιάδα (στα 1.140 μ. υψόμετρο) και το Συγκρέλο. Από την Ανιάδα ένας χωματόδρομος ανεβαίνει ψηλά στην άγρια Καλιακούδα και μετά κατηφορίζει απότομα με απανωτά ζικ ζακ μέχρι χαμηλά στο Πανταβρέχει. Αν είναι καλοκαίρι μπορεί κανείς να το επιχειρήσει. Το χειμώνα ούτε καν να το διανοηθείτε, ακόμη κι αν έχετε 4Χ4.

Αμέσως μετά μία άλλη ταμπέλα θα μας ανοίξει την...όρεξη καθώς δείχνει δεξιά προς τα χωριά Βούτυρο και Νόστιμο! Είναι δύο ήσυχα χωριά αλλά αξίζουν μία επίσκεψη για την πανέμορφη φύση που τα περιβάλλει με τα πανύψηλα έλατα, τις καστανιές και τα πλατάνια.

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ

Ξανά πίσω και συνεχίζουμε στον κύριο δρόμο χωμένοι πάντα στο πράσινο, συνεχώς δίπλα στο ποτάμι, προσπερνάμε διάφορους ξενώνες (άλλους ξύλινους, άλλους πέτρινους, άλλους με πισίνα), ώσπου φτάνουμε σε "κόμβο": αν πάμε αριστερά κάτω, θα περάσουμε το ποτάμι και θα ανεβούμε ως το Μεγάλο Χωριό, ενώ αν πάμε δεξιά θα περάσουμε πρώτα το Νέο Μικρό Χωριό και στη συνέχεια θα ανεβούμε για 3 ακόμη χλμ. μέχρι το Παλιό Μικρό Χωριό, στα 900 μ. υψόμετρο. Θα βρούμε πανεύκολα μια μικρή πλατεία με μία ταβερνούλα (έχει και δωμάτια από πάνω), ένα γέρικο πλάτανο και μία πέτρινη βρύση με 5 κρουνούς που προσφέρουν ασταμάτητα παγωμένο νερό.

Πάνω από το χωριό υψώνονται οι επιβλητικές κορυφές της Χελιδόνας, που φτάνουν ως τα 1.974 μ. Το χειμώνα του 1963 και ύστερα από 13 συνεχείς ημέρες ακατάπαυστης βροχόπτωσης μια τρομερή κατολίσθηση σκέπασε το μισό χωριό με τόνους λάσπης, αφήνοντας πίσω της 13 νεκρούς. Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Ιανουαρίου. Από την κατολίσθηση αυτή δημιουργήθηκε και μία μικρή γραφική λιμνούλα (ανάμεσα στο παλιό και στο νέο χωριό) λόγω του ότι τα μπάζα έφραξαν ένα μικρό ρυάκι και εγκλώβισαν τα νερά. Δίπλα στη λιμνούλα υπάρχει και σχετικό μνημείο, ενώ ψηλά πάνω από το χωριό βρίσκεται άλλο ένα μικρό μνημείο για τους 13 χωρικούς πατριώτες που εκτέλεσαν εκεί οι Ιταλοί το 1942. Τι γρουσούζικο νούμερο αυτό το 13... Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να περάσουμε και από το καινούργιο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο παλιό σχολείο του χωριού. Εκεί μεταξύ άλλων θα βρούμε και μία φωτογραφική έκθεση με ντοκουμέντα από τα τραγικά γεγονότα του 1942 και του 1963. Σήμερα στο Παλιό Μικρό Χωριό μένουν μόνιμα περίπου 20 κάτοικοι.

Η ελληνική πολιτεία αμέσως μετά την κατολίσθηση έβαλε μπροστά και σε 3 μόλις χρόνια έχτισε ένα ολοκαίνουριο χωριό 3 χλμ. πιο κάτω, σε ασφαλές σημείο και με άψογη ρυμοτομία. Σήμερα το Νέο Μικρό Χωριό έχει 130 κατοίκους, άριστες υποδομές, εξαιρετικά ξενοδοχεία και κάμποσες ταβέρνες και ψησταριές, όπου μπορούμε να απολαύσουμε θεσπέσια βουνίσια μεζεδάκια.

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Το περίφημο γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη στο Μεγάλο Χωριό

Πάμε τώρα να περάσουμε τον Καρπενησιώτη ποταμό για να επισκεφθούμε στην απέναντι πλαγιά το καταπράσινο Μεγάλο Χωριό, που ήταν έδρα του τέως Δήμου Ποταμιάς. Εδώ κατοικούν μόνιμα περίπου 220 ψυχές. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στα 800 μ. υψόμετρο, στους πρόποδες της άγριας Καλιακούδας, η οποία έχει πλουμίσει την περιοχή με εκατομμύρια αιωνόβια έλατα. Η Καλιακούδα έχει υψόμετρο 2.101 μ. Μπαίνοντας στο χωριό θα παρατηρήσουμε ένα μεγάλο πλάτωμα όπου καλό είναι να παρκάρουμε διότι από κει και πάνω οι δρόμοι είναι πολύ στενοί και συχνά φρακάρουν. Ανηφορίζουμε για την εκκλησία  της Αγ. Παρασκευής. Πρώτα θα προσέξουμε στα δεξιά μας δύο τρία μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και στη συνέχεια θα βρούμε στα αριστερά μας το λιλιπούτειο (είναι δεν είναι 9 m²!) μαγαζάκι του Αλέξανδρου Καρβέλη και της συζύγου Ιωάννας. Η ταμπέλα γράφει "γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη στο καφενείο της κυρά Παρασκευής" τηλ. 2237041339 και 2237041193 (Παρασκευή ήταν η γιαγιά...). Από το 1981 που άνοιξε, κάθε μέρα κάνουν παρέλαση εκατοντάδες μερακλήδες για να δοκιμάσουν φρέσκο, ζεστό γαλακτομπούρεκο με σιρόπι και κανέλα. Σερβίρει και εκμέκ κανταΐφι και μπανόφι και καφέδες και σοκολάτα, το πρόβλημα όμως είναι να βρεις... καρέκλα ελεύθερη. Πρόσφατα έχουν ανοίξει κι ένα ακόμη μαγαζάκι, πιο άνετο, που σερβίρει και ποτά μέχρι αργά: αυτό λέγεται "Ρακόμελο". Στη συνέχεια πρέπει να χωνέψουμε τα γαλακτομπούρεκα, οπότε ας περπατήσουμε λίγο: περνάμε πρώτα από την εκκλησία και ακολούθως κατηφορίζουμε στον κάτω μαχαλά να βρούμε το μικρό αλλά αξιόλογο ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο του Μεγάλου Χωριού, όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν παλιές φωτογραφίες, οικιακά σκεύη, φορεσιές, νομίσματα και τοπικές εφημερίδες εποχής. Ανοιχτό μόνο τα Σαβ/κα και ώρες 10:00 - 13:00. Τηλ. 2237041502 και 2237022525.

Επιστροφή στον κεντρικό δρόμο. Περνάμε τώρα τον οικισμό Γαύρος, όπου μέσα σε 250 μέτρα μήκος (τόσο είναι όλο το χωριό) συνωστίζονται 5-6 ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό, ένας ξενώνας με πισίνα, ένα ακόμη κτήριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια, 3-4 μαγαζιά με σουβενίρ και είδη λαϊκής τέχνης και ένα μεγάλο πεστροφοτροφείο. Και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Άλλωστε αν προσέξατε είναι το μόνο χωριό της ποταμιάς που βρίσκεται πάνω στο δρόμο, για όλα τα άλλα έπρεπε να βγαίνουμε και να επιστρέφουμε.

Από δω και πέρα ο δρόμος σιγά σιγά στενεύει συνεχώς. Μπαίνουμε σε φαράγγι με πανύψηλα βράχια αριστερά και δεξιά. Στο βάθος κυλάει αφρισμένο το ποτάμι. Λίγο παρακάτω περνάμε το στενότερο σημείο του φαραγγιού, στην τοποθεσία Κλειδί. Πάντα με το ρίσκο, θεωρητικά βέβαια, να πέσει όλο το βουνό στο κεφάλι μας! Όπως είπαμε και παραπάνω, οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή!

Μετά το Κλειδί το φαράγγι ανοίγει, ο δρόμος όμως στενεύει κι άλλο. Σε λίγο βλέπουμε ξαφνικά δεξιά μας πάνω στο δρόμο ένα μικρό εκκλησάκι και μία ταμπελίτσα που γράφει "τα πατήματα της Παναγίας". Παρατηρώντας προσεκτικά, όπου υπάρχουν κόκκινα βέλη, θα δούμε πάνω στα βράχια και μάλιστα σε 4-5 διαφορετικά σημεία, περίεργους γεωλογικούς σχηματισμούς, ακριβώς σα να περπάτησε κάποιος με γυμνό πόδι στην αμμουδιά. Φαίνονται δε καθαρά, τόσο το πέλμα με την καμάρα και τη φτέρνα του όσο και τα δάχτυλα. Ο θρύλος λέει ότι από εδώ πέρασε η Παναγία πηγαίνοντας προς Προυσό.

Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας

Φτάνουμε τώρα στην τοποθεσία Διπόταμα, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να λέγονται Τριπόταμα. Να γιατί: ο ένας ποταμός είναι ο Καρπενησιώτης, ο οποίος μας συνόδευε μέχρι εδώ. Ο άλλος, που έρχεται από την πίσω πλευρά της Καλιακούδας, είναι ο Κρικελοπόταμος. Εδώ ενώνονται και σχηματίζουν τον ποταμό Τρικεριώτη, ο οποίος συνεχίζει βόρεια, περνάει κάτω από το παλιό γεφύρι του Μπαλτά, που βλέπουμε δίπλα στην καινούρια γέφυρα και τελικά χύνεται στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Εδώ στα Διπόταμα θα βρούμε και το "Πάρκο Καγιάκ", μία επιχείρηση που έστησε ο Κώστας Χουλιάρας και μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με κανό, καγιάκ, rafting και flying fox 250 μέτρων πάνω από το ποτάμι. Το πιο δημοφιλές όμως είναι το hovercraft.

Περίπου 1 χλμ. μετά τα Διπόταμα θα παρατηρήσουμε μία διασταύρωση. Αν στρίψουμε αριστερά, θα ανηφορίσουμε με πολλές και απανωτές στροφές και σε 4 χλμ. θα βγούμε στο χωριό Καστανιά. Επιστρέφουμε πίσω και συνεχίζουμε προς τον Προυσό. Ο δρόμος πια έχει γίνει πολύ στενός, τα δεκάδες πούλμαν των ΚΑΠΗ ζορίζονται όταν διασταυρωθούν, από τη μια υψώνονται οι όγκοι της Χελιδόνας κι από την άλλη χάσκει ο γκρεμός με τον Κρικελοπόταμο. Προσοχή όμως! Στο κομμάτι αυτό του δρόμου έχουν γίνει αρκετές κατολισθήσεις, η πιο πρόσφατη ήταν το Φεβρουάριο του 2010: ρίξτε μια ματιά εδώ.

ΠΡΟΥΣΟΣ

Ας υποθέσουμε ότι φθάνουμε σώοι και αβλαβείς στον Προυσό, οπότε πάμε κατευθείαν ν΄ ανάψουμε ένα κεράκι στην Παναγία την Προυσιώτισσα, που μας βοήθησε. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και φυγαδεύτηκε από την Προύσα της Μικράς Ασίας κατά την περίοδο της εικονομαχίας, ενώ κατ' άλλους φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και λέγεται ότι είναι και θαυματουργή. Αμέτρητα τα θαύματα, ακόμη κι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γιατρεύτηκε εδώ και αμέσως στόλισε την εικόνα με άφθονο ασήμι. Εκτός αυτού έχτισε και δύο πύργους παρατηρητήρια εκατέρωθεν της μονής για να την προφυλάξει από ενδεχόμενες επιθέσεις. Κάποια μάλιστα προσωπικά του αντικείμενα εκτίθενται στο μικρό μουσείο της μονής. Καθημερινά συρρέουν χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να προσκυνήσουν. Το καθολικό της μονής είναι χτισμένο στην είσοδο μιας μικρής σπηλιάς. Στις 23 Αυγούστου στήνεται μεγάλο πανηγύρι.

Και μπαίνουμε τώρα στο χωριό Προυσός, στα 32 χλμ. από το Καρπενήσι και σε υψόμετρο 870 μ. Το χωριό τα τελευταία χρόνια βγαίνει σιγά σιγά από την απομόνωση, έρχεται πολύς κόσμος, λειτουργούν καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, σουβενίρ, γκλίτσες, πανέρια, κεριά, λαμπάδες κλπ. Υπάρχουν και ταβέρνες και καφενείο και μπακάλικο αλλά και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στον Προυσό διαβιούν μόνιμα περίπου 120 κάτοικοι. 

ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥ

Αλλαντικά Στρεμμένου

Αμέσως μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού, αριστερά μας μέσα στη ρεματιά, βρίσκεται το πρότυπο αλλαντοποιείο του Χρήστου Στρεμμένου.

Ο κος Χρήστος Στρεμμένος, τέως πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολώνια, διδάχθηκε από τους γείτονες πολλά και όταν επέστρεψε στη μικρή γενέτειρά του βάλθηκε να τους ξεπεράσει. Το 1992 έστησε εδώ μία μικρή μονάδα, που σήμερα μέσα σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες παράγει άριστης ποιότητας αλλαντικά φυσικής ωρίμανσης χωρίς συντηρητικά.

Από τα αλλαντικά Στρεμμένου ξεχωρίζουν το αιθέριο και γλυκούτσικο προσούτο (που είναι και το μοναδικό ελληνικής παραγωγής και μάλιστα ο κος Χρήστος χαριτολογώντας το αποκαλεί "προυσούτο", αφού όπως λέει παράγεται στον Προυσό!), το καταπληκτικό χοιρινό φιλέτο (που λέγεται και λόνζα), το κορυφαίο κρασάτο χοιρομέρι, το ντελικάτο σαλάμι αέρος, τα χωριάτικα λουκάνικα με πράσο, η πορκέτα (ψητό γουρουνόπουλο) και το καπνιστό μπέικον. Όλα πωλούνται επί τόπου στο εκθετήριο της επιχείρησης και μάλιστα κατόπιν δωρεάν δοκιμής (τηλ. 2237080810 και 2237080735).

Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή μας (Ιανουάριο 2012) βρήκαμε τις τιμές τους σχετικά τσιμπημένες: τα πιο φτηνά ήταν τα λουκάνικα ( 10,00 € το κιλό) και το πιο ακριβό το προσούτο (27,00 € το κιλό). Όλα τα υπόλοιπα σε ενδιάμεσες τιμές (από 18,00 € έως 23,00 € το κιλό).

ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ

Ο καταρράκτης της Μαύρης Σπηλιάς

Ανεβαίνουμε πάλι πάνω στο δρόμο και στρίβουμε αριστερά. Στα 100 μ. βλέπουμε ένα γεφυράκι και μία πινακίδα που μας οδηγεί στο ξεχωριστής ομορφιάς μονοπάτι της Μαύρης Σπηλιάς. Θα περπατήσουμε περίπου 10 λεπτά (λίγο περισσότερη προσοχή χρειάζεται αν έχει προηγηθεί βροχή διότι σε κάποιο σημείο, που το μονοπάτι στενεύει αρκετά, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να γλιστρήσουμε) για να φθάσουμε μέχρι τον καταρράκτη και τη μικροσκοπική λιμνούλα του, όπου το καλοκαίρι βουτούν αρκετοί τολμηροί, ενώ αν συνεχίσουμε δίπλα στα νερά για ακόμη 10 λεπτά θα περάσουμε μία ξύλινη γεφυρίτσα και θα αντικρίσουμε ψηλά πάνω δεξιά μία μεγάλη σπηλιά διαμέτρου περίπου 10-15 μέτρων, στο βάθος της οποίας θα βρούμε κι ένα περίεργο μισογκρεμισμένο κτίσμα αγνώστου σκοπιμότητας.

Τα μόνα βενζινάδικα της διαδρομής είναι δύο ΕΚΟ και βρίσκονται στον οικισμό της Μεσαμπελιάς, το ένα πριν το Saloon και το άλλο στην απέναντι πλευρά αλλά μετά το Saloon. Από κει και πέρα τίποτε. Φυσικά μέσα στο Καρπενήσι υπάρχουν κι άλλα πρατήρια.

ΦΑΓΗΤΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο Emotions Country Resort

ΓΟΡΙΑΝΑΔΕΣ
Ταβέρνα Το Αγνάντιο. Σούβλες, κυνήγια, φρυγαδέλια, κουνέλι ριγανάτο, χοιρινό καπούσκα κλπ. Τηλ. 2237080760 & 6979179386.

ΜΕΣΑΜΠΕΛΙΑ
Ταβέρνα Μεσαμπελιά. Πολύ καλή λύση, πάνω στο δρόμο, ακριβώς απέναντι από το Saloon. Τηλ. 2237023171.

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Εστιατόριο Κορυσχάδες. Θα το βρούμε στην πλατεία. Ανήκει στο συγκρότημα των ξενώνων. Εδώ δειπνήσαμε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στις 31/12/2007. Σε όλους έφεραν σπεντζοφάι με τσίπουρο, χορτόσουπα, σουφλέ με τυριά και αλλαντικά, σαλάτα εποχής, χοιρινό με σέλινο, αρνί σούβλας με πατάτες φούρνου, εκμέκ, σαμπάνια και βασιλόπιτα. Τιμή ταμπλ-ντοτ 40 €, παιδιά 5-15 ετών 20 €, παιδιά κάτω των 5 ετών δωρεάν, τα ποτά είχαν έξτρα χρέωση. Τηλ. 2237025102. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ταβέρνα - Εστιατόριο - Καφέ Αντάμωμα. Στην πλατεία (πρώην εστιατόριο Κορυσχάδες). Αρνάκι στη γάστρα με δεντρολίβανο, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, παραδοσιακές χωριάτικες πίτες και τσιπουράκι ντόπιο. Στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και καφέ μπαρ, όπου σερβίρονται μεταξύ άλλων γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς και ζεστό ρακόμελο. Τηλ. 6977379407.

Bar restaurant Kasmir. Χαμηλά, στην είσοδο του χωριού. Το καλοκαίρι λειτουργεί και πισίνα οπότε μεταμορφώνεται σε beach bar με χυμούς, φρούτα, σαλάτες κλπ. Υπάρχει και μίνι γηπεδάκι ποδοσφαίρου 5Χ5 με προβολείς. Τηλ. 2237021033.

Villaggio Cafe Meze. Τσιπουράκι με μεζέ και καφεδάκι με γλυκό. Τηλ. 2237023675 & 6948044229.

ΜΟΥΖΙΛΟ
Ψησταριά Αθηνά Ράπτη. Τηλ. 2237021558.

Ψησταριά Το Μουζίλο (Αθανάσιος Μπαζιώνης). Τηλ. 2237023198.

ΑΝΙΑΔΑ
Στο εστιατόριο του ξενώνα Αναΐδα. Βάζει και σούβλες. Τηλ. 2237021386 & 6972364110.

ΒΟΥΤΥΡΟ
Ταβέρνα Ο Σπίθας. Ο ταβερνιάρης λέγεται Γιάννης Κουτσόπουλος και "Σπίθας" λέγεται ο σκύλος του! Όλα ψημένα στα κάρβουνα. Σπεσιαλιτέ το συκώτι μόσχου στο τηγάνι με κρεμμύδια και κρασί. Τηλ. 2237022610 & 6948205513. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ψησταριά Το στέκι του Αυστραλού. Ο κος Δημήτρης Νούτσος είχε κάνει και στην Αυστραλία. Κλασικό στέκι για τους λάτρεις του κρέατος. Τηλ.2237025740. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ταβέρνα Το Μαγαζάκι του 1905. Σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές από την ανατολίτικη κουζίνα. Τηλ. 2237025740.

Restaurant cafe bar River Art. Στον κεντρικό δρόμο για Προυσό. Τηλ. 2237025588 & 6977230004.

Το γεμιστό κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα της κας Ελένης στο Νόστιμο

ΝΟΣΤΙΜΟ
Ταβέρνα Νόστιμο. Αυθεντικό σπιτικό φαγητό σε ένα όμορφο ζεστό κουτουκάκι με μία ξυλόσομπα καταμεσής. Στους τοίχους κρέμονται διάφορα παλιά λιανοτούφεκα. Η χρυσοχέρα κα Ελένη Στραβομύτη είναι φοβερή: και ζυμαρόπιτα με άπαχο κλωτσοτύρι φτιάχνει και ραδίκια καθαρίζει και παντζάρια βράζει και λαχανοντολμάδες αυγολέμονο ετοιμάζει και φασολάδα μαγειρεύει. Και όλα αυτά στη μασίνα που καίει ξύλα! Δεν έχει ηλεκτρική κουζίνα! Σπεσιαλιτέ της όμως είναι το γεμιστό κατσικάκι με πατατούλες στη γάστρα. Τηλ. 2237022579.

ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Ταβέρνα Το Χωριάτικο. Ο Νίκος Νασιόπουλος και η σύζυγός του Βασιλική ψήνουν κατσικάκι σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, έχει και γιουβέτσι και στιφάδο και γίδα βραστή. Τηλ. 2237041257 & 2237041103.

Ταβέρνα Το Ρίζωμα. Βρίσκεται στην άκρη του χωριού, στο τέρμα ενός δρόμου, αλλά έχει ωραία θέα. Τηλ. 2237041170, 2237041206 & 6978774266.

Ταβέρνα Απόλαυση (Χρήστος). Τηλ. 2237041454.

Ταβέρνα Μεσοστράτι. Βρίσκεται πάνω ακριβώς στον κεντρικό δρόμο της ποταμιάς. Τηλ. 2237041118.

Ταβέρνα Παράδεισος. Στην είσοδο του χωριού. Το μενού περιλαμβάνει πρασόπιτα, κολοκυθόπιτα, φασολάδα, κατσικάκι στη γάστρα, μοσχαράκι γιουβέτσι, κόκορα κρασάτο, αγριογούρουνο στιφάδο, κοκορέτσι, μπαμπανέτσα, κοντοσούβλι, αρνάκι λεμονάτο, χοιρινό με πιπεριές κλπ. Τηλ. 2237041320, 6976219616, 6973431421 & 6970874830.

ΠΑΛΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Οινομαγειρείον Η κυρά Μαρία. Στην πλατεία. Ο κος Κώστας μαγειρεύει κόκορα χωριάτικο, κουνέλι στιφάδο, κολοκυθόπιτα, φασολάδα, παϊδάκια στα κάρβουνα και πέστροφα ψητή. Τηλ. 2237041221 & 6976912009. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Εστιατόριο στον ξενώνα Studio Merses. Σούπες, τηγανιά, σαλάτες, μακαρονάδες, πίτσες και φιλέτο α λα κρεμ. Τηλ. 2237041444 & 6972555637.

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Ταβέρνα Άγιος Αθανάσιος. Πρωταγωνιστούν το κυνήγι, τα κρέατα στη σχάρα και στη σούβλα. Τηλ. 2237041250.

Σαλάτα ρόκα με πράσινες ελιές και κεφαλοτύρι στην ταβέρνα Πέταλο

ΓΑΥΡΟΣ
Ταβέρνα Πέταλο. Από τις καλύτερες της Ευρυτανίας. Δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Από τα παράθυρα βλέπεις στη ρεματιά. Αγριογούρουνο κρασάτο, λαγός στιφάδο, χοιρινό λεμονάτο, κόκορας με χυλοπίτες, μοσχαράκι γιουβέτσι, τυρί τσαλαφούτι κλπ. Τηλ. 2237041487.

Ταβέρνα Χαγιάτι. Κι εδώ τα ίδια, πολύ καλό φαγητό και πολύς κόσμος. Στο βάθος έχει ωραία τζαμαρία με θέα στο ποτάμι. Θα δοκιμάσουμε αγριογούρουνο στη γάστρα, γίδα βραστή, κοκορόσουπα με αυγολέμονο, παϊδάκια, μπιφτέκι και ωραίες φρέσκες πατατούλες. Πωλούνται και παραδοσιακά ζυμαρικά (χυλοπίτες, τραχανάς) δικής τους παραγωγής. Τηλ. 2237041200 & 6976878907.

Ταβέρνα Χάνι. Απέναντι από τις προηγούμενες, σε μικρό διώροφο πέτρινο παραδοσιακό παλιό χάνι. Η κα Μαρία Πέξα διαπρέπει στην κουζίνα: φτιάχνει πίτα με κατίκι, μοσχαράκι κοκκινιστό, κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, χοιρινό με πρασοσέλινο, αρνάκι στη γάστρα κλπ. Τηλ. 2237041501.

Ταβέρνα Λαδόκολλα. Η πρώτη δεξιά όπως έρχεστε από Καρπενήσι. Σας περιμένουν οι σούβλες με το αρνάκι, το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, το σπληνάντερο και τα θεσπέσια λουκάνικα Στρεμμένου, όλα σερβιρισμένα σε λαδόκολλα. Τηλ. 2237041400 & 6986713689.

Ψαροταβέρνα Το σπίτι του ψαρά. Στην έξοδο του χωριού για Προυσό, δίπλα στο πεστροφοτροφείο. Σπεσιαλιτέ (τι άλλο;) η πέστροφα είτε ψητή στα κάρβουνα είτε τηγανητή με βούτυρο απ' το Βελούχι. Και βέβαια με θέα στον Καρπενησιώτη. Τηλ. 2237041202.

ΚΑΣΤΑΝΙΑ
Στο εστιατόριο του ξενώνα Ευρύτη. Τηλ. 2237023578 & 6984762570.

ΠΡΟΥΣΟΣ
Ταβέρνα Ελλήνων Γεύσεις. Σερβίρει από πατσά μέχρι αρνάκι λαδορίγανη, μοσχαράκι κοκκινιστό και κοκορέτσι. Τηλ. 2237080198.

Ταβέρνα Η Προυσιώτισσα. Τηλ. 2237080030 & 6976979030.

Ταβέρνα Πλάτανος. Τηλ. 2237025363.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενοδοχείο Hellas Country

ΓΟΡΙΑΝΑΔΕΣ
Ξενώνας Το Αγνάντιο. Διαθέτει 5 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση και TV. Κάποια δωμάτια έχουν και τζάκι. Λειτουργεί και ταβερνούλα. Τηλ. 2237080760 & 6979179386.

Ξενώνας Κώνισκος. Τα δωμάτιά του έχουν αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, ασύρματο ίντερνετ και κάποια από αυτά τζάκι. Τηλ. 2237021545 & 6977326169.

ΜΕΣΑΜΠΕΛΙΑ
Ξενώνας Εν Αμπάραις. Υπάρχουν 5 δωμάτια (τα 2 με τζάκι) που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, TV, ψυγείο, καθιστικό με καναπέ - κρεβάτι και μεγάλα μπαλκόνια. Οι τιμές ξεκινούν από τα 100 € και φτάνουν στα 170 €, ανάλογα με την εποχή. Τηλ. 2237041221.

Ξενώνας Ελατόδασος. (Παλαιότερα λεγόταν "Ξενώνας Έλατο με θέα"). Είναι ένας νεόκτιστος πέτρινος ξενώνας (από το 2010) με 4 δωμάτια, όλα με θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, ψυγείο και τηλεόραση. Τηλ. 6972812729.

Παραδοσιακός οικισμός Κορυσχάδες Village

ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ
Παραδοσιακός οικισμός Κορυσχάδες Village. Ο Κώστας Λάππας και η Μαρία Αποστολίδου έχουν αναπαλαιώσει σιγά σιγά 6 πέτρινα παραδοσιακά κτήρια διασκορπισμένα μέσα στο χωριό, μακριά το ένα από το άλλο. Υπάρχουν συνολικά 45 δωμάτια δίκλινα, τρίκλινα, σουίτες και μεζονέτες. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, TV και mini bar. Κάποια δωμάτια έχουν επιπλέον και τζάκι. Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ στο εστιατόριο της πλατείας. Στα δωμάτια παρέχεται και room service (με κάποια έξτρα χρέωση). Στη διάθεση των φιλοξενουμένων και μία εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, πάνω ακριβώς  από την οποία λειτουργεί και καφέ μπαρ, στο κτήριο Ανατολή. Μείναμε εδώ τον Ιανουάριο του 2008 στο δωμάτιο Νο 6 του κτηρίου Ανατολή τρία άτομα προς 200 € με πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237025102 & 2237025986.

Ξενώνας Old Inn. Πρόκειται για 2 πέτρινα κτήρια που διαθέτουν συνολικά 3 δίκλινα, 2 τρίκλινα και 1 πεντάκλινη μεζονέτα. Τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, TV, τζακούζι και μπαλκόνι. Τηλ. 2237025051 & 6976575589.

Ξενοδοχείο Εποχές. Αποτελείται από 4 ανεξάρτητες μεζονέτες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 άτομα. Τηλ. 2237025102 & 2237025986.

Ξενώνας Βίλλα Αρετή. Πέτρινος μικρός παραδοσιακός ξενώνας. Τα δωμάτια έχουν θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Τηλ. 2109942662.

Ξενοδοχείο Αρχοντόπετρα

Ξενοδοχείο Ορειάδες. Αποτελείται από 15 δωμάτια (δίκλινα, σουίτες και μεζονέτες), όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, mini bar και A/C. Κάποια δωμάτια έχουν επιπλέον και τζάκι. Στο ισόγειο βρίσκεται το σαλόνι με το τζάκι, όπου σερβίρεται και το πρωινό. Στο υπόγειο υπάρχει κλειστό πάρκινγκ στο οποίο κατεβαίνεις με ασανσέρ. Τιμές: το καλοκαίρι από 50 € μέχρι 100 € και το χειμώνα από 80 € έως 150 €, αναλόγως το δωμάτιο. Σαββατοκύριακα και αργίες οι τιμές ανεβαίνουν περισσότερο. Τηλ. 2237025400.

Mountain Lodges. Πολυτελείς πέτρινες παραδοσιακές κατοικίες. Άλλες είναι 50 m² και άλλες είναι μεζονέτες των 110 m². Έχουν 1 ή 2 ή 3 υπνοδωμάτια, 1 ή 2 ή 3 μπάνια, καθιστικό με σαλόνι και τζάκι, κουζίνα με τραπεζαρία, TV, NOVA, DVD, CD, wi fi internet και βιβλιοθήκη. Τιμές: από 80 € τα 2 άτομα τη χαμηλή σεζόν έως 480 € τα 6 άτομα την υψηλή σεζόν. Τηλ. 2237024600 & 6942291937.

Ξενοδοχείο Κυκλάμινο. Λίγο πιο έξω από το χωριό. Υπάρχουν 3 μεζονέτες, 1 τρίκλινο στούντιο και 2 διαμερίσματα με κουζίνα και καθιστικό. Τηλ. 2237025102 & 2237025986.

Ξενώνας Αντάμωμα. Στην πλατεία, πάνω από την ομώνυμη ταβέρνα, υπάρχουν δύο δωμάτια με όλες τις ανέσεις. Τηλ. 6977379407.

Ενοικ. Δωμάτια ΕΥ-ΓΙΑΝΝ. Είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237025310.

Ξενοδοχείο Ορειάδες

ΜΟΥΖΙΛΟ
Ξενώνας Ακρόλιθος. Πέτρινα παραδοσιακά δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό με τζάκι, TV, internet και ξύλινο πατάρι. Τηλ. 2237023079 & 6977010995.

Orama Home Studios. Τα στούντιο διαθέτουν ανεξάρτητο υπνοδωμάτιο, καθιστικό με τζάκι και μπάνιο. Τηλ. 6932474850.

ΑΝΙΑΔΑ
Ξενώνας Αναΐδα. Υπάρχουν 6 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, μπάνιο και μπαλκονάκι. Στο ισόγειο θα βρούμε εστιατόριο και καθιστικό με τζάκι. Τιμές: δίκλινο από 40 € με πρωινό. Τηλ. 2237021386 & 6972364110.

ΝΟΣΤΙΜΟ
Το Πατρικό του Ψύλλου. Ξενώνας με 5 δωμάτια, που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, τηλεόραση και mini bar. Το πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ. Πολύ καλές τιμές. Τηλ. 2237080933.

Mountain Lodges

ΒΟΥΤΥΡΟ
Emotions Country Resort. Πέτρινο συγκρότημα με πολυτελή δωμάτια και σουίτες που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, DVD, internet και mini bar. Λειτουργεί καφέ μπαρ και μία ξεχωριστή αίθουσα επιτραπέζιων παιχνιδιών. Οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 80 € και στα 220 €. Τηλ. 2237025725, 2237021110, 6973221381 & 6946907908.

Ξενώνας Αμαδρυάδες. Υπάρχουν δίκλινα ή τρίκλινα, με τζάκι ή χωρίς, δίχωρα τετράκλινα με τζάκι και τρίχωρα εξάκλινα με 2 τζάκια. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, TV, mini bar και internet. Παρέχεται room service. Τα παιδιά μπορούν να παίζουν στον κήπο με το γκαζόν και την παιδική χαρά. Το πρωινό χρεώνεται έξτρα. Τηλ. 2237080921, 6946506741 & 6944246516.

Βίλλα Βιργινία. Αποτελείται από 2 ξεχωριστά κτήρια, το ένα είναι ο "ξενώνας" και το άλλο είναι το "ξενοδοχείο". Βρίσκονται όμως δίπλα δίπλα. Ο κος Γενιτσαρόπουλος το επέκτεινε σταδιακά και τώρα υπάρχουν δίκλινα, τρίκλινα, δίχωρα τετράκλινα, σουίτες και σοφίτες, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, DVD και μπαλκονάκι. Πολλά δωμάτια έχουν και τζάκι. Το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα και (στο υπόγειο) αίθουσα σπα με υδρομασάζ τζακούζι, σάουνα και χαμάμ. Στο υπόγειο επίσης (ατυχώς) βρίσκεται και η ανήλιαγη αίθουσα του πρωινού, χωρίς θέα, με κάτι μικροσκοπικά παράθυρα ψηλά στον τοίχο, σχεδόν στο ταβάνι. Μείναμε εδώ τον Αύγουστο του 2005 στο δίχωρο δωμάτιο Νο 11 του ξενοδοχείου τρία άτομα προς 110 € με πρωινό. Τηλ. 2237080300, 2237025133, 2237025845, 6974466857 & 6976169899.

Βίλλα Φιλοθέα. Πρόκειται για πέτρινο σπίτι 162 m² που ενοικιάζεται ολόκληρο. Ιδανικό για μεγάλη παρέα. Έχει 3 επίπεδα των 54 m² που συνδέονται με εσωτερική σκάλα. Υπάρχουν 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια (το ένα με υδρομασάζ), κουζίνα με τραπεζαρία, καθιστικό με τζάκι, σόμπα terra cotta, αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA και Hi Fi CD. Τηλ. 2237024080.

Emotions Country Resort

ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Ξενοδοχείο Hellas Country. Πολυτελές ξενοδοχείο, καλόγουστα διακοσμημένο και με όλες τις ανέσεις. Διαθέτει 20 δίκλινα (από τα οποία τα 8 μπορούν να "επικοινωνούν" για να γίνει ένα τετράκλινο), 4 τρίκλινα και 5 σουίτες με σαλονάκι και τζάκι, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, internet και μπαλκονάκι. Λειτουργούν εστιατόριο, lobby bar, γυμναστήριο και αίθουσα παιχνιδιών. Τηλ. 2237041570, 2237041571 & 2237041572.

Studio Iviscos. Αποτελείται από 3 studios και ένα κοινόχρηστο καθισυικό. Τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, ψυγείο, TV, NOVA, DVD, internet και μπαλκονάκι. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237041515 & 6972555638.

Ξενώνας Η Γωνιά. Διαθέτει 9 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV και ψυγείο, ενώ τα 5 από τα 9 έχουν και τζάκι. Το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στο καθιστικό του ξενώνα. Τηλ. 2237041393 & 2237041586.

Ξενώνας Το Τζάκι. Συνολικά 9 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, τηλεόραση και ψυγείο, ενώ τα 4 από τα 9 έχουν και υδρομασάζ. Το πρωινό επιμελείται η κα Παρασκευή. Τηλ. 2237041318, 2237041465 & 6977808961.

Βίλλα Φιλοθέα

Ξενώνας Το Ρίζωμα. Σε ήσυχο σημείο στην άκρη του χωριού. Κάτω λειτουργεί η ταβερνούλα και πάνω υπάρχουν 7 δίκλινα και 3 τρίκλινα, όλα με μπαλκονάκι. Τηλ. 2237041170, 2237041206 & 6978774266.

Ενοικ. Δωμάτια Το Χωριάτικο. Στην πλατεία. Από κάτω η ταβέρνα κι από πάνω τα δωμάτια. Έχουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, TV, wi fi internet και μπαλκονάκι. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237041257, 2237041103 & 6978559795.

Ξενώνας Ουρανία Τάσιου. Τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, τηλεόραση, κουζινάκι, ψυγείο και μπαλκόνι. Τηλ. 2237041349 & 6944177291.

Ενοικ. Δωμάτια Φωτεινή και Ελένη Ζάρα. Τηλ. 2237041236 & 2237041433.

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Forest Suites. Λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2011 και "συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο minimal design". Τα δωμάτια διαθέτουν ενδοδαπέδια θέρμανση, τζάκι, A/C, TV 32", mini bar, κουζινάκι και δωρεάν internet. Σερβίρεται πρωινό. Προσεχώς θα λειτουργήσουν σάουνα και πισίνα. Τιμές το χειμώνα μέσο όρο από 120 € έως 230 €. Τις αργίες υψηλότερα και το καλοκαίρι χαμηλότερα. Τηλ. 2237041155 & 6970023242.

Ξενώνας Το Σοκάκι. Αποτελείται από 5 στούντιο, που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τζάκι, wi fi internet, TV, DVD και μπάνιο με στήλη υδρομασάζ. Υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια και mountain bike. Τηλ. 2237041424, 6987712665 & 6937260130.

Ενοικ. Δωμάτια Κωνσταντίνος Μαντζιούτας. Διαθέτουν ατομική θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237041157.

Ξενώνας Ακρόλιθος

Ξενοδοχείο Αρχοντόπετρα. Διαθέτει σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, A/C, TV 32", NOVA, DVD, Home Cinema, κουζίνα, wi fi internet, μπάνιο με στήλη υδρομασάζ και μπαλκονάκι με θέα στο ελατόδασος. Στο ισόγειο θα βρούμε καφέ μπαρ με τζάκι, TV 47", NOVA, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλιοθήκη και μπιλιάρδο. Λειτουργεί τμήμα spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο και αίθουσα μασάζ. Τηλ. 2237041100 & 6974992700.

Ενοικ. Δωμάτια Ελένη Χάσκου. Τηλ. 2237041263. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ξενώνας Το Πέτρινο. Αποτελείται από 8 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, τζάκι, TV και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237041187 & 6972971734.

Ξενώνας Λεβάντα. Διαθέτει 10 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV, internet, ψυγείο και μπάνιο με στήλη υδρομασάζ. Τα 7 από τα 10 έχουν επιπλέον και τζάκι, η χρήση του οποίου χρεώνεται έξτρα. Λειτουργεί καφέ μπαρ με τζάκι, TV, NOVA & wi fi internet. Τηλ. 2237041101, 6932378863 & 6948389453.

Ξενοδοχείο Αντιγόνη. Υπάρχουν 8 δίκλινα και 6 τρίκλινα, όλα με κεντρική θέρμανση, TV, μπάνιο και μπαλκονάκι. Σερβίρεται πρωινό. Τηλ. 2237041395. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ενοικ. Δωμάτια Αγνάντι. Διαθέτουν κεντρική θέρμανση, TV και μπαλκονάκι. Σερβίρεται πρωινό. Τηλ. 2237041474 & 2237041303.

Ενοικ. Δωμάτια Νίκος Αραπογιάννης. Τηλ. 2237041183.

Ανεράδα Inn

Ξενώνας Ανεράδα Inn. Υπέροχος ρομαντικός ξενώνας διακοσμημένος με το φινετσάτο γούστο της ιδιοκτήτριας κας Μαρίας Γιαννάκου. Υπάρχουν 4 δωμάτια, 1 σουίτα και 1 διώροφο τετράκλινο σπίτι στον κήπο. Όλα τα δωμάτια έχουν TV, NOVA, CD και mini bar. Παρέχεται room service. Τα 2 δωμάτια και η σουίτα έχουν και τζάκι, ενώ το σπίτι στον κήπο έχει και τζάκι και κουζίνα κομπλέ και 2 μπάνια. Οι τιμές ξεκινούν από τα 70 € το δίκλινο το καλοκαίρι έως τα 350 € το σπιτάκι το χειμώνα. Τηλ. 2237041479 & 6944505045.

Ενοικ. Δωμάτια Βασίλης Μαντζιούτας. Έχουν κεντρική θέρμανση, A/C, TV, ψυγείο και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237041190 & 6981640296.

Ξενώνας Η Φωλίτσα. Δωμάτια με τζάκι, A/C, TV, μπάνιο και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237041257, 2237041103 & 6978559795.

Ξενώνας Ηλιοβασίλεμα. Ανήκει στην κα Φρόσω Γιαννακοπούλου. Δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τηλεόραση και καθιστικό με τζάκι. Τηλ. 2237041191 & 2237041186.

Grand Village Boutique Inn. Έχει 4 τρίκλινα και 1 τετράκλινη σουίτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, mini bar και καμπίνα υδρομασάζ. Δίκλινο από 100 € έως 130 € και τετράκλινο από 150 € έως 180 € με πρωινό. Τηλ. 6970057215.

Ενοικ. Δωμάτια Θανάσης Μπακατσιάς. Τηλ. 2237041414. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

Ενοικ. Δωμάτια Μέλισσα. Ανήκουν στον κο Θανάση Σκάρπη και διαθέτουν κεντρική θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Σερβίρεται πρωινό. Τηλ. 2237041204, 6977171168 & 6978775991.

Ninemia Resort

ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ
Νηνεμία Bungalows Resort. Στα 6 χλμ. από το Καρπενήσι. Αγρόκτημα με κήπο, γκαζόν, παιδική χαρά, οικόσιτα ζώα, λιμνούλα με ψαράκια, γηπεδάκι 5Χ5, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, πινγκ πονγκ, εσωτερικό παιδότοπο και 5 ανεξάρτητα σπιτάκια. Όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα με τραπεζαρία, TV, NOVA και internet. Κάποια είναι δίχωρα με 2 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια ενώ κάποια άλλα έχουν και υδρομασάζ. Διατίθενται και ποδήλατα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 70 € και φτάνουν στα 260 €, ανάλογα με την εποχή, το σπιτάκι και τα άτομα. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237024614, 6974316379 & 6944841493.

Αγρόκτημα Αρμονία. Στα 7 χλμ. από το Καρπενήσι. Κι άλλο αγρόκτημα με κήπο, γκαζόν, λουλούδια, λιμνούλα με ψαράκια, γηπεδάκι 5Χ5, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, παιδική χαρά, πινγκ πονγκ, ψησταριά μπάρμπεκιου και 4 ξύλινες μεζονέτες. Όλες έχουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα με τραπεζαρία, καθιστικό με σαλόνι και τζάκι, μπάνιο με τζακούζι, TV, NOVA, DVD, CD και δωρεάν wi fi internet. Διατίθενται και ποδήλατα. Το πρωινό σερβίρεται στο σπιτάκι. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2237022716 & 6972859292.

Natura Chalets. Στα 8 χλμ. από το Καρπενήσι. Συγκρότημα που αποτελείται από 5 ξύλινες κατοικίες δύο επιπέδων. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με τζάκι & TV, κρεβατοκάμαρα πάνω σε ξύλινο πατάρι, σάουνα, μπάνιο με υδρομασάζ και ξύλινη βεράντα. Λειτουργεί καφέ μπαρ, όπου σερβίρεται και το πρωινό. Προσφέρονται mountain bike. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6972710041.

Ξενώνας Ναϊάδες. Στα 8 χλμ. από το Καρπενήσι. Υπάρχουν 4 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, καθιστικό και τηλεόραση. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237024545 & 6974143955.

Ξύλινα σπίτια. Στα 8 χλμ. από το Καρπενήσι. Πωλούνται 4 ξύλινα φινλανδικά σπιτάκια, δεν ενοικιάζονται. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6944512428.

Ξενώνας Μεσοστράτι. Στα 9 χλμ. από το Καρπενήσι. Μέσα σε κτήμα με αιωνόβια πλατάνια και καρυδιές. Τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, καθιστικό με τζάκι και TV. Λειτουργεί καφέ μπαρ με τζάκι και ασύρματο internet, εστιατόριο και εσωτερικός παιδότοπος. Τιμές: από 70 € το δίκλινο. Τηλ. 2237041118 & 6944908538.

Ξενοδοχείο Δρυάς. Στα 10 χλμ. από το Καρπενήσι. Δωμάτια με κεντρική θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκόνι. Στον κήπο λειτουργεί εξωτερική πισίνα με μπαρ που σερβίρει καφέ, χυμούς, ποτά, τοστ, παγωτό και γλυκά. Για τα παιδιά υπάρχει παιδική χαρά με τραμπολίνο και πινγκ πονγκ. Τηλ. 2237041115, 2237041131 & 2237041132.

Βίλλα Βιργινία

ΠΑΛΙΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ
Ξενώνας Studio Merses. Διαθέτει 7 άνετα δωμάτια (από 45 m² έως 55 m²), τα περισσότερα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, κουζίνα, mini bar και υδρομασάζ. Λειτουργεί εστιατόριο και καφέ μπαρ. Σε ξεχωριστή γωνιά πωλούνται τσίπουρο, λικέρ, μέλι και γλυκά του κουταλιού. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2237041444 & 6972555637.

Ξενώνας Η Χελιδόνα. Στην πλατεία, ακριβώς πάνω από το οινομαγειρείο Η κυρά Μαρία. Τα 5 δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο και τηλεόραση. Τηλ. 2237041221 & 6976912009. Η επιχείρηση αυτή έχει κλείσει.

ΓΑΥΡΟΣ
Πανσιόν Αγράμπελη. Αποτελείται από 2 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 4 τετράκλινα, όλα με κεντρική θέρμανση, ψυγείο και TV. Κάποια έχουν πλήρη κουζίνα και τζάκι. Στον κήπο υπάρχει εξωτερική πισίνα, κιόσκι και μπάρμπεκιου. Τιμές: από 55 € έως 100 €. Τηλ. 2237041148.

Villa Acroria. Πέτρινο διώροφο αρχοντικό 140 m², που ενοικιάζεται ολόκληρο, ιδανικό για παρέα 4-6 ατόμων. Έχει 2 υπνοδωμάτια (το καθένα με μπάνιο και TV), κουζίνα με τραπεζαρία, καθιστικό με τζάκι και TV και extra WC. Παρέχεται πρωινό. Καθαριότητα καθημερινά. Τηλ. 6978082886.

ΚΑΣΤΑΝΙΑ
Ξενώνας Ευρύτη. Πέτρινο κτίσμα, που διαθέτει 2 τετράκλινα των 36 m² και 4 δίχωρες τετράκλινες σουίτες των 60 m². Όλα τα δωμάτια έχουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, mini bar, TV, NOVA, μπάνιο και μπαλκονάκι. Λειτουργεί εστιατόριο. Τηλ. 2237023578 & 6984762570.

ΠΡΟΥΣΟΣ
Ξενώνας Αγαθίδης. Του κου Γιώργου Κοκόση. Τηλ. 2237080813.

Ενοικ. Δωμάτια Κώστας Ελεφάντης. Τηλ. 2237080798 & 2237080757.

Ενοικ. Δωμάτια Βασιλική Παπαλουκά. Τηλ. 2237080751.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αν θέλετε να μείνετε μέσα στο Καρπενήσι, πληροφορίες για όλα τα καταλύματα της πόλης θα βρείτε εδώ.

4 σχόλια:

 1. ο ξενώνας του Λιάπη πώς λέγεται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σχετικα με τον πρωτο ξενωνα στους Γοργιαναδες, ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙΟ, θα ηθελα να πω οτι ντροπιαζει τις ξενοδοχειακες υποδομες της χωρας μας, αν και αμφιβαλω οτι ειναι μελος τους αφου δεν υπηρχε στο δωματιο πουθενα το σχετικο χαρτι του ΕΟΤ αλλα ουτε και μας εκοψε αποδειξη παροχης υπηρεσιων αλλα μια απλη ταμιακη απο την ταβερνα του με αιτιολογια .
  Το δωματιο αν και ειχε υπεροχη θεα δεν μπορουσες να την απολαυσεις γιατι στην βεραντα του υπηρχε μονο ενα βρομικο τραπεζι με μια ξεχαρβαλωμενη καρεκλα και αυτη απο την ταβερνα του. Οσον αφορα το δωματιο, μοιριζε ασχημα γιατι προφανως συνορευε με την αποθηκη του. Παρολο που με πατεντα ειχε καλυψει το ανοιγμα δεν μπορουσε να περιορισει τη μοιρωδια αλλα και τον θορυβο του πληντυριου ρουχων που ακουγοταν καθε νυχτα. Την πρωτη μερα ανακαλυψαμε οτι το καζανακι οταν γεμιζε μετα σφυριζε συνεχως. Αφου τους ενημερωσαμε μας ειπαν οτι κολαει και θα πρεπει να το χτυπαμε για να σταματισει!!!!!!!!! Το δωματιο ειχε μονο ενα ψυγειο. Στο τηλεφωνημα για την κρατηση μας ειπαν σε επιμονες ερωτησεις μας οτι τις καθημερινες δεν φτιαχνουν πρωινο. Εχοντας παιδια πηρα μαζι μου κατι για το πρωι, ομως δεν υπηρχε ουτε ενα ποτηρι για να τους δωσω ενα γαλα. Αφου φαγαμε στην ταβερνα τους το πρωτο μεσημερι μας ειπαν οτι αν θελουμε κατι ιδικο για τα παιδια μπουρουσαμε να τους το ζητησουμε να μας το φτιαξουν!!!!!!!!!!! Δεν μπορουσαν να μας το πουν και στο τηλεφωνο;;;;;;;; Αυτα ολα τα γραφω γιατι μολις χτες επεστρεψα απο αυτον τον ξενωνα και θεωρω οτι πεταξα τα 40,00 ευρω τη μερα που του εδωσα, δεδομενου οτι στην περιοχη υπαρχουν και αλλοι ξενωνες με την ιδια ακριβως τιμη αλλα πολυ καλυτερο χωρο διαμονης και πραγματικη διαθεση φιλοξενιας. Στον ΞΕΝΩΝΑ ΑΓΝΑΝΤΙΟ στους Γοργιαναδες η αισθηση που εχω ειναι οτι αν πας για να περασεις καλα πρεπει ολη τη μερα να εισαι στην ταβερνα του ιδιοκτητη και να του αφηνεις οσα περισσοτερα χρηματα μπορεις. Οσον αφορα το φαγητο, μαλλον φημιζετε μονο για τα ψητα του, γιατι η πρασσοτυροπιτα που πηραμε και τα παπουτσακια ηταν τοσο μπαγιατικα που δεν θα επρεπε καν να μας τα σερβιρει. ΝΤΡΟΠΙΑΖΑΝΕ τις νοικοκυρες των χωριων που φημιζονται για τις πεντανοστομες πιτες τους. Ο ξενωνας αυτος ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο Ηλιοβασίλεμα, λάθος σύνδεσμό βάλατε ρε παίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".