Καλάβρυτα

Καλάβρυτα: ο σιδηροδρομικός σταθμός

Βγαίνουμε από την Ολυμπία Οδό στο 159ο χλμ. από την Αθήνα ή το 56ο χλμ. από την Πάτρα (κόμβος Καλαβρύτων) και ανηφορίζουμε για ακόμη 32 χλμ. περνώντας διαδοχικά το Άνω Διακοπτό, την Κερνίτσα και το Μέγα Σπήλαιο, οπότε μπαίνουμε στα Καλάβρυτα. Συνολική απόσταση Αθήνα - Καλάβρυτα 191 χλμ. Από Πάτρα βέβαια υπάρχει και χιλιομετρικά συντομότερος δρόμος μέσω Χαλανδρίτσας (76 χλμ. αλλά και με αρκετές στροφές), ενώ μέσω Ρίου, Αιγίου και Διακοπτού είναι 88 χλμ. αλλά χρονικά λίγο συντομότερος (περίπου κατά 6΄-7΄).

Τα Καλάβρυτα είναι μία ιστορική πόλη της Αχαΐας, χτισμένη σε υψόμετρο από 720 έως 840 μ. στους πρόποδες του Χελμού. Ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 1.700 περίπου μόνιμους κατοίκους. Εδώ έχει την έδρα του ο Δήμος Καλαβρύτων. Είναι και "μαρτυρική πόλη", λόγω των δεινών που υπέστη από τους Γερμανούς, γιαυτό και αποτελεί έδρα του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικότατο τουριστικό προορισμό με άρτιες υποδομές για όλα τα γούστα. Ιδιαίτερη ώθηση προς την κατεύθυνση αυτή έδωσε αναμφίβολα η λειτουργία του χιονοδρομικού. Δημιουργήθηκαν δεκάδες καταλύματα, νέες ταβέρνες, αρκετά καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι κλπ. Η πόλη συν τοις άλλοις διαθέτει και σύγχρονο δικαστικό μέγαρο και μίνι νοσοκομείο και σιδηροδρομικό σταθμό. Επίσης η δημοτική αρχή πρόσφατα ολοκλήρωσε και ένα δίκτυο με πεζόδρομους γύρω από το εμπορικό κέντρο, χρησιμοποιώντας κυβόλιθους και μάλιστα σε κάποια σημεία έφτιαξαν και μία καλόγουστη απομίμηση των γραμμών του οδοντωτού.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων

Ας πάμε μια βόλτα μέσα στην πόλη: ακριβώς απέναντι από το σιδ. σταθμό ξεκινάει ελαφρώς ανηφορικά η πεζοδρομημένη οδός 25ης Μαρτίου. Μπαίνοντας εκεί, στα αριστερά μας βρίσκεται το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο. Ας κάνουμε μια επίσκεψη (τηλ. 2692023646 & είσοδος 3,00 €). Έξω πάλι, στα δεξιά μας βλέπουμε το γαλακτοπωλείο "Γρι Γρι" όπου θα βρούμε καφεδάκι, τυρόπιτες, γαλακτομπούρεκο, κρέμα, ρυζόγαλο κλπ. Μέσα στα στενά θα βρούμε και το φρουριακής μορφής Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, βυζαντινό κτήριο το οποίο έχτισε ο Θωμάς (αδελφός του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου). Σήμερα στεγάζει τα γραφεία της Πολιτιστικής επιχείρησης του Δήμου και φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, συνέδρια, ημερίδες κλπ. Συνεχίζουμε στον κεντρικό πεζόδρομο, περνάμε το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων Τάγαρης, περνάμε και το ζαχαροπλαστείο Ερμείδης και ανεβαίνουμε λίγο ακόμη μέχρι να φτάσουμε στην κεντρική πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μόλις περάσουμε την πλατεία, ανεβαίνουμε λίγο ακόμη στον πεζόδρομο και βρίσκουμε το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων Χελμός. Γυρίζουμε τώρα πίσω στην πλατεία για να προσέξουμε ότι το ρολόι στο νότιο καμπαναριό δείχνει την κανονική ώρα, ενώ το ρολόι στο βόρειο καμπαναριό είναι σταματημένο στις 2:34 για να θυμίζει για πάντα τη σφαγή της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Και μια που μιλάμε για τα τραγικά γεγονότα του '43 ας πάμε επί τόπου να τα ζήσουμε από κοντά.

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ

Στο λόφο του Καππή

Παίρνουμε το δρόμο για το χιονοδρομικό, οπότε 500 μ. μετά τα νεκροταφεία φτάνουμε στον τόπο όπου διαδραματίστηκαν οι ωμότητες των Γερμανών κατακτητών, οι οποίες έμειναν στην ιστορία ως το "Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων". Οι Γερμανοί θέλοντας να εκδικηθούν για την ήττα τους στη μάχη της Κερπινής (όπου έχασαν 80 άνδρες) μπήκαν στα Καλάβρυτα, έκλεψαν, λεηλάτησαν, έκαψαν, ρήμαξαν και σκόρπισαν το θάνατο. Πρώτα έκλεισαν όλα τα γυναικόπαιδα στο δημοτικό σχολείο με σκοπό να τους κάψουν ζωντανούς. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σ' όλο το χωριό και μετά οδήγησαν ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό (άνω των 14 ετών) στο λόφο του Καππή, όπου και τους γάζωσαν με πολυβόλα. Ακολούθως τους έριξαν και τη χαριστική βολή για να μη γλυτώσει κανείς. Παρ' όλα αυτά σώθηκαν και επέζησαν 13 βαριά τραυματισμένοι, αλλά χάθηκαν περίπου 700 πατριώτες (τα ονόματα όλων των νεκρών μπορούμε να τα διαβάσουμε στις μεγάλες τσιμεντένιες στήλες). Ήταν 13/12/1943 και ώρα 2:34 μ.μ. Μέσα στην κατακόμβη κρέμονται εκατοντάδες μικρά καντήλια με τα ονόματα των νεκρών, ενώ από τα ηχεία μπορούμε να ακούσουμε την ηχογραφημένη αφήγηση των δραματικών εκείνων γεγονότων.

ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Αφήνουμε τον τόπο της θυσίας και ανηφορίζουμε για ακόμη 8 χλμ., οπότε βρίσκουμε διασταύρωση, στην οποία πρέπει να στρίψουμε αριστερά και να συνεχίσουμε για ακόμη 6 χλμ. σε μια διαδρομή ανάμεσα σε πανέμορφο ελατοδάσος, για να φτάσουμε τελικά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Λειτουργεί από το 1988 και είναι από τα πιο δημοφιλή της Ελλάδας. Τα πάρκινγκ βρίσκονται σε υψόμετρο 1.700 μ. και οι αναβατήρες σε ανεβάζουν μέχρι την κορυφή του Χελμού, στα 2.341 μ. Έχουν κατασκευαστεί 12 πίστες που εξυπηρετούνται από 7 αναβατήρες. Λειτουργούν εστιατόρια, καφέ μπαρ και καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού σκι. Ο δρόμος φυσικά είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένος και εκχιονίζεται καθημερινά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να κυκλοφορούμε και χωρίς αλυσίδες. Σύμφωνα με το νέο Κ.Ο.Κ. οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για κάθε όχημα που κινείται στα ορεινά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

Στο σπήλαιο των λιμνών στα Καστριά Αχαΐας

Εάν δεν ανεβούμε αριστερά (προς χιονοδρομικό) αλλά συνεχίσουμε ίσια, θα κατηφορίσουμε γρήγορα μέχρι τα χωριά Άνω Λουσοί και Κάτω Λουσοί (όπου και θα θαυμάσουμε τον Πύργο του Πετμεζά). Στη συνέχεια (2 χλμ. πριν μπούμε στο χωριό Καστριά) θα διακρίνουμε στα δεξιά μας το πάρκινγκ και την είσοδο για το μοναδικό σπήλαιο των λιμνών. Είναι ένα σπήλαιο, το οποίο έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να φιλοξενεί στα σπλάχνα του 13 ολόκληρες λιμνούλες, το δε χειμώνα, που λιώνουν τα χιόνια, το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες! Η θερμοκρασία παραμένει όλο το χρόνο σταθερή, γύρω στους 16° C με 17° C. Η τουριστική διαδρομή έχει μήκος περίπου 500 μ. και τα εισιτήρια κοστίζουν € 9,00 το κανονικό και € 4,50 το παιδικό. Τηλ. 2692031001 & 2692031633. Α ναι, και κάτι ακόμη: ας σταματήσουμε επιτέλους να ρίχνουμε κέρματα στις λιμνούλες, είναι μια εντελώς ανόητη συνήθεια!

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

Παίρνουμε τώρα από τα Καλάβρυτα το δρόμο για Πάτρα (μέσω Χαλανδρίτσας). Στα 3 χλμ. θα βρούμε διασταύρωση: δεξιά πάει για το χωριό Σκεπαστό, ίσια για Πάτρα και αριστερά για Αγία Λαύρα (4 χλμ. από αυτή τη διασταύρωση). Στα 3 χλμ. φτάνουμε σε χαρακτηριστικό λόφο πάνω στον οποίο έχει στηθεί το πανελλήνιο ηρώο των αγωνιστών του 1821. Θα ανεβούμε τα σκαλοπάτια, θα δούμε το μνημείο και θα απολαύσουμε και την ωραία θέα. Από δω θέλουμε ακόμη 1 χλμ. μέχρι την ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας, τόπο πανελλήνιου προσκυνήματος. Στη μονή αυτή στα μέσα Μαρτίου 1821, άγνωστο ποια ακριβώς μέρα, πιθανόν όμως στις 21/3/1821, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός (που γεννήθηκε στη Δημητσάνα στις 25 Μαρτίου 1771) ευλόγησε τα όπλα μιας ομάδας αγωνιστών, τους όρκισε και ύψωσε τη σημαία της επανάστασης και το λάβαρο του αγώνα, το οποίο ήταν το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του ναού. Πριν μπούμε στο μοναστήρι θα δούμε ένα τεράστιο πλατάνι, στον κορμό του οποίου έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα, που αναφέρει τα εξής: "Κάτωθεν της ιστορικής ταύτης Πλατάνου συνεκεντρώθησαν οι υπό του Παλαιών Πατρών Γερμανού Ορκισθέντες Πρωταγωνισταί της Ελληνικής Επαναστάσεως με τα στρατεύματά των και αφού έκαναν δέησιν προς τον Θεόν υπέρ επιτυχίας του αγώνος των, με το Ιερόν Λάβαρον ως σημαίαν εξεκίνησαν δια την κατάληψιν των Καλαβρύτων την 21ην Μαρτίου 1821. Ενθάδε εφονεύθησαν και οι εν τη Μονή ευρεθέντες Πατέρες υπό των Γερμανών κατακτητών την 14ην Δεκεμβρίου 1943".


Στο μουσείο της μονής φυλάσσεται το λάβαρο, διάτρητο από σφαίρες, καθώς επίσης και τα άμφια αλλά και η ποιμαντική ράβδος του Π.Π.Γερμανού. Εκτίθενται ακόμη όπλα της εποχής, έγγραφα, νομίσματα κλπ.

Και μια που τό 'φερε η κουβέντα ας δούμε και το γιατί λέμε Παλαιών Πατρών και όχι σκέτο Πατρών. Την εποχή εκείνη στην Ελλάδα δεν υπήρχε μία Πάτρα αλλά δύο! Η σημερινή Πάτρα τότε λεγόταν Παλαιαί Πάτραι για να την ξεχωρίζουμε από μία άλλη ελληνική πόλη ή μάλλον κωμόπολη, που τότε λεγόταν Νέαι Πάτραι. Στην αρχαιότητα λεγόταν Ύπατα, στη συνέχεια (περίπου 6ο μ.Χ. αι.) μετονομάσθηκε σε Νέαι Πάτραι, επί τουρκοκρατίας οι Τούρκοι τη βάφτισαν Πατρατζίκ (δηλαδή Μικρή Πάτρα) ενώ σήμερα πια η μικρή αυτή κωμόπολη λέγεται Υπάτη και βρίσκεται στο Ν. Φθιώτιδας.

Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, προηγείται στις 18 Μαρτίου 1821 η μάχη της Χελωνοσπηλιάς (κοντά στην Κλειτορία) και ακολουθεί η πολιορκία των Καλαβρύτων από 600 αγωνιστές στις 21 Μαρτίου. Ύστερα από μάχη 5 ημερών οι Τούρκοι παραδόθηκαν, η πόλη απελευθερώθηκε στις 25 Μαρτίου 1821. Αργότερα, ο βασιλιάς Όθων εκδίδει βασιλικό διάταγμα στις 27 Μαρτίου 1838 με το οποίο η 25η Μαρτίου ορίζεται ως ημέρα εθνικού πανηγυρισμού. Τέλος, να σημειώσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι τα Καλάβρυτα γιορτάζουν την απελεθέρωσή τους στις 21 Μαρτίου. Την ίδια μέρα εκεί γίνεται και η μαθητική παρέλαση και όχι στις 25 Μαρτίου!

ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού

Αφήνουμε τώρα τα Καλάβρυτα και κατεβαίνουμε πίσω, προς Διακοπτό. Στα 4 χλμ. από τα Καλάβρυτα θα βρούμε στα αριστερά μας διασταύρωση που μας οδηγεί προς τα μαρτυρικά χωριά Ρογοί και Κερπινή. Συνεχίζουμε ευθεία και σε 3 χλμ. βρίσκουμε νέα διασταύρωση, επίσης προς τα αριστερά, που μας κατευθύνει σε άλλα 3 χλμ. προς τη Ζαχλωρού. Είναι ένας οικισμός σε γραφική τοποθεσία. Εκεί βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Μεγάλου Σπηλαίου, μερικοί ξενώνες και τρία τέσσερα ταβερνάκια μέσα στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά του Βουραϊκού. Ακριβώς ανάμεσα στις ταβέρνες διέρχεται και το τρενάκι του οδοντωτού (μην τρομάζετε, κόβει ταχύτητα και κινείται στο ρελαντί, εντούτοις το σημείο αυτό είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα όπου έχεις τη δυνατότητα να κάθεσαι στο τραπέζι σου και με το ένα χέρι να γλείφεις τη μπριζόλα σου και με το άλλο να χαϊδεύεις ένα διερχόμενο τρένο!).

Θα ξεκινήσουμε από εδώ και κάτω την πεζοπορία μας διότι στο κομμάτι από τα Καλάβρυτα μέχρι τη Ζαχλωρού το τοπίο δε λέει απολύτως τίποτε. Θα κατεβούμε την πανέμορφη χαράδρα περπατώντας δίπλα στις ράγες με τα δόντια στη μέση (εξ ου και οδοντωτός), θα περάσουμε από τα ωραιότερα σημεία του φαραγγιού, τούνελ, γέφυρες, καταρράκτες και περίπου σε 3 ώρες χαλαρού βαδίσματος θα φτάσουμε στη στάση Τρικλιά ή εναλλακτικά στη στάση Νιάματα, απ' όπου και θα πάρουμε το τρενάκι για να επιστρέψουμε πίσω στη Ζαχλωρού. Όπως και στο τμήμα Καλάβρυτα - Ζαχλωρού έτσι και εδώ, στο κομμάτι Νιάματα - Διακοπτό, το τοπίο δεν αξίζει ιδιαίτερα αφού εκτός του ότι το μονοπάτι περνά μέσα από χωράφια ή δίπλα σε θορυβώδεις αυτοκινητόδρομους πρέπει να ξέρουμε ότι απουσιάζει και το νερό, καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα των νερών του ποταμού εξαφανίζεται σε καταβόθρες!

Αναμφίβολα το ωραιότερο σημείο της διαδρομής βρίσκεται στη θέση "πόρτες". Εκεί θα διακρίνουμε δύο τούνελ: δεξιά, απ' όπου και περνάει σήμερα πια το τρενάκι, βλέπουμε μία γέφυρα την οποία μπορούμε μεν να περάσουμε με ασφάλεια πιάνοντας το κάγκελο, αλλά στη συνέχεια μπαίνουμε στο μακρύ και θεοσκότεινο τούνελ, στο οποίο (αν έρθει το τρενάκι) δεν υπάρχει χώρος να σταθούμε στο πλάι, πρέπει να ξέρουμε ότι το τρένο είναι πιο φαρδύ από τις ράγες, υπάρχει κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος! Αν πρόκειται να περάσουμε από εκεί μέσα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε τα ωράρια των δρομολογίων και να έχουμε εκ των προτέρων ενημερώσει το σταθμάρχη. Μπαίνοντας στο αριστερό τούνελ (το παλιό, αυτό που δεν έχει ράγες) θα δούμε τεράστιες μεταλλικές πόρτες, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον αλλά κάποτε έκλειναν τις δύο εισόδους της σήραγγας για να μην περνούν πεζοί. Μόλις όμως βγούμε από αυτό το τούνελ μας περιμένει μια παμπάλαια ετοιμόρροπη γέφυρα (του 1896), την οποία πρέπει να περάσουμε χωρίς να πιάνουμε σε κάγκελο και σίγουρα με πολύ μεγάλη προσοχή διότι ακριβώς από κάτω χάσκει το κενό, τα βράχια και το ποτάμι.

Να πούμε ακόμη ότι τα παλιά τρενάκια τύπου Billard από 1/6/2009 έχουν αντικατασταθεί από τα καινούρια τρενάκια τύπου Stadler Ελβετίας.

Πληροφορίες, ωράρια, τιμές εισιτηρίων, ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες και άλλο πλούσιο υλικό για τον οδοντωτό θα βρούμε στους παρακάτω συνδέσμους:

ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Φεύγουμε από τη Ζαχλωρού, επιστρέφουμε στον κύριο δρόμο Καλαβρύτων - Διακοφτού και στρίβουμε αριστερά. Στα 3 χλμ. από αυτήν τη στροφή φτάνουμε στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ένα επιεικώς άχαρο οκταώροφο οικοδόμημα μέσα στο φυσικό κοίλωμα του βράχου, ο οποίος θυμίζει λίγο τους βράχους των Μετεώρων. Σήμερα στη μονή συρρέει καθημερινώς πλήθος πιστών, κυρίως για να προσκυνήσουν το εικόνισμα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης, έργο του Αποστόλου Λουκά.

ΦΑΓΗΤΟ

Γκιούλμπασι: η σπεσιαλιτέ των Καλαβρύτων

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ταβέρνα Αυλή. Βρίσκεται κάτω από το σταθμό (πρέπει να περάσουμε τις γραμμές). Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692024404.

Ταβέρνα Καλάβρυτα. Τηλ. 2692022304.

Εδεσματοπωλείο Λιχουδιές. Απέναντι από το σταθμό, στην αρχή του πεζόδρομου. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692024470.

Ταβέρνα Αυστραλός. Τηλ. 2692023070.

Οινομαγειρείο Το Σπιτικό. Απέναντι από το ΚΤΕΛ, στην οδό Κων/νου Φασσού. Πρόκειται για ένα μικρό κουτούκι με πολύ καλό φαγητό, πραγματικά σαν σπιτικό. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, μπράβο παιδιά! Τηλ. 2692024260, 2692024261 & 6936179167.

Ταβέρνα Βαρβιτσιώτης. Λίγο παρακάτω από το Σπιτικό, στην οδό Π.Π.Γερμανού. Σταθερή αξία από το 1973. Βεργάδι βραστό, γαρδουμπάκια, βλάχικο στο πήλινο, γκιούλμπασι, κουνέλι γάστρας, γουρουνόπουλο σούβλας, κόκορας κοκκινιστός, μωραΐτικο, φέτα φουρνιστή, χοιρινή καπνιστή, φρουμαέλλα κλπ. Τηλ. 2692022049.

Ταβέρνα Περί Ορέξεως. Στον πεζόδρομο (οδός 25ης Μαρτίου). Τηλ. 2692024444.

Τσιπουράδικο - μεζεδοπωλείο Άρωμα. Επίσης στον πεζόδρομο και σε μοντέρνο στυλ. Τηλ. 2692024843.

Ταβέρνα - ψησταριά Τα τρία αδέλφια. Τηλ. 2692022989.

Ταβέρνα Το Κουτούκι. Γωνιακό μαγαζί στον πεζόδρομο. Τηλ.2692024006.

Ψησταριά Χαραλαμπάς. Τηλ. 2692023014.

Ταβέρνα Η Στάνη. Κι αυτή στον πεζόδρομο. Αχανής χώρος, πολύς κόσμος, αγχωμένοι σερβιτόροι, φασαρία κλπ. Προς αποφυγή... Τηλ. 2692023000, 6944527506 & 6944965278.

Ταβέρνα Εσπερίδες. Τηλ. 2692029222.

Εστιατόριο - ταβέρνα Ο Έλατος. Στην κεντρική πλατεία. Σε περίοδο αιχμής μαζεύει πολύ κόσμο, σερβίρεσαι όμως σχετικά γρήγορα. Καλό φαγητό, αλλά τιμές σχετικά τσιμπημένες. Τηλ. 2692022541 και 2692022321.

Ταβέρνα Το Τζάκι. Στην κεντρική πλατεία. Έχει και σούβλες. Τηλ. 2692024417.

Μεζεδοπωλείο Χύμα. Στον πεζόδρομο. Τηλ. 6975598591.

Ταβέρνα Καλαβρυτινό. Στο δρόμο για Ζαχλωρού. Τηλ. 2692023001.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Κύναιθα. Τηλ. 2692022609 & 2692022044.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Kalavrita Canyon. Τηλ. 2692022004.

Πρωινό στο ξενοδοχείο Ανεράδα

ΖΑΧΛΩΡΟΥ
Εστιατόριο Ρομάντζο. Πρασοκρεατόπιτα, κουνέλι στιφάδο, κόκορας μακαρονάδα, κατσικάκι λαδορίγανη, μοσχαράκι με χυλοπίτες, βεργάδι με χόρτα, γκιούλμπασι, φασολάδα, γίδα βραστή, κοκορέτσι, λουκάνικο χωριάτικο κλπ. Τηλ. 2692022758.

Ταβέρνα Όνειρο Ζαχλωρούς. Τηλ. 2692023772 & 6945776821.

Ταβέρνα Ζαχλωρού. Τηλ. 2692022789 & 6983125616.

ΣΚΕΠΑΣΤΟ
Ταβέρνα Το Καρτέρι. Μεγάλη ποικιλία στις σούβλες. Τηλ. 2692024550, 6977470158 & 6946436220.

Χωριάτικη ταβέρνα. Τηλ. 2692024042. 

ΑΝΩ ΛΟΥΣΟΙ
Ταβέρνα Σπέρχος. Τηλ. 2692083348 & 6944542413.

ΚΑΣΤΡΙΑ
Ψησταριά Συμπόσιο. Έξω από το σπήλαιο. Τηλ. 2692031760.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Ταβέρνα Δρυίδης. Στο 5ο χλμ. Τηλ. 6973539440.

Ταβέρνα Στύγα. Στο 8ο χλμ. Κοκορέτσι, κοντοσούβλι, λουκάνικα, μπριζόλες, μπιφτέκια, γαρδούμπα, αρνάκι φούρνου και βεργάδι βραστό. Τηλ. 2692024110 & 6977255945.

ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ
Εστιατόριο καφέ μπαρ Grand Chalet. Απέναντι από τη μονή. Τηλ. 2692023357.

ΣΤΟ 15ο ΧΛΜ. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ταβέρνα Το Καταφύγιο. Έχει και ωραία θέα στη θάλασσα. Τηλ. 2691097292.

Ταβέρνα Το Μπαλκόνι του Κράσσου. Με ωραία θέα στον Κορινθιακό. Τηλ. 2691097450.

Εστιατόριο Το Σαλέ της Γεύσης. Επίσης ωραία θέα στη θάλασσα. Τηλ. 2691097291, 6981060069 & 6972886178.

ΚΕΡΝΙΤΣΑ
Ταβέρνα Το Παραδοσιακό. Πίτες, ορεκτικά και της ώρας. Στο τέλος γλυκά του κουταλιού ή του ταψιού. Τηλ. 2691097480 & 6976704796.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Ξενοδοχείο Ανεράδα

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Ξενοδοχείο Χελμός. Βρίσκεται ψηλά, στην πλατεία Ελευθερίας. Διατηρητέο κτίριο με 28 δωμάτια, τα οποία έχουν αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV, NOVA και wi fi internet. Παρέχεται room service και σερβίρεται πλούσιο πρωινό. Τιμές: δίκλινο από 35 € με πρωινό (για 5 συνεχόμενες διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι). Τηλ. 2692029222.

Ξενώνας Αμαδρυάδες. Διαθέτει 8 δωμάτια και 2 σουίτες. Τα περισσότερα έχουν τζάκι, ενώ όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση, TV και mini bar. Στο ισόγειο υπάρχει σαλόνι με τζάκι, τηλεόραση και επιτραπέζια παιχνίδια. Τηλ. 2692029029 & 6946373760.

Ξενοδοχείο Ανεράδα. Ανηφορίζοντας προς το χιονοδρομικό. Αποτελείται από δωμάτια με ή χωρίς τζάκι καθώς και μεζονέτες, όλα με θέρμανση, μπάνιο, mini bar και δωρεάν internet. Τηλ. 2692024777 & 2610341063.

Ξενώνας Χρύσα. Πίσω από το σταθμό του οδοντωτού. Έχει 8 δίκλινα και 2 τρίκλινα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο, TV, DVD και internet, ενώ μερικά έχουν και τζάκι. Τηλ. 2692022443, 6972715155 & 6977095132.

Πύργος Γεροδήμου. Πέτρινος τριώροφος ξενώνας, όπου το παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στο δωμάτιο. Τηλ. 2692022456 & 6948232305.

Ξενοδοχείο Εσπερίδες. Υπάρχουν 8 στούντιο (δίκλινα 30 m² ή τετράκλινα 40 m²) και 2 σουίτες 40 m². Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τζάκι, TV, NOVA, internet και βεράντες. Τηλ. 2692029170 & 6987989932.

Ξενώνας Αμαδρυάδες

Ξενοδοχείο Φιλοξενία. Σε κεντρικό σημείο. Διαθέτει 26 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, A/C, TV, mini bar, wi fi internet και μπάνιο με υδρομασάζ. Λειτουργεί τμήμα spa με jacuzzi, σάουνα και χαμάμ. Οι τιμές ξεκινούν από 90 € το δίκλινο το καλοκαίρι και φτάνουν στα 180 € το τετράκλινο το χειμώνα. Τηλ. 2692022493, 2692022290 & 2692022422.

Ενοικ. Δωμάτια Χαρούλα. Αποτελείται από 4 δωμάτια και 1 διαμέρισμα, που διαθέτουν κεντρική θέρμανση και τηλεόραση, ενώ υπάρχει και κοινόχρηστος χώρος με σαλονάκι, κουζίνα και τραπεζαρία. Τηλ. 2692022238, 2692022685 & 6974049710.

Azanias Chalet. Ανηφορίζοντας προς το χιονοδρομικό. Υπάρχουν 7 μεζονέτες με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα και καθιστικό με τζάκι και TV. Τιμές: από 80 € μέχρι 150 €. Τηλ. 2692029100 & 2692029101.

Georgios V Chalet. Κι αυτό στο δρόμο για το χιονοδρομικό αλλά λίγο ψηλότερα απ' το Azanias Chalet. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με πέτρινα σπιτάκια μέσα στα έλατα. Ανήκει στον κο Νίκο Βιγκόπουλο. Άλλα δωμάτια είναι δίκλινα και άλλα τετράκλινα (μεζονέτες σε δύο επίπεδα, με σαλονάκι και τζάκι κάτω και κρεβάτια στη σοφίτα). Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο, TV, DVD και μπαλκονάκι. Κάθε μέρα αφήνουν έξω απ' το δωμάτιο ένα μεγάλο καφάσι ξύλα (δείτε και εδώ). Λειτουργεί καφέ μπαρ με τζάκι, επιτραπέζια παιχνίδια και ασύρματο internet, ενώ υπάρχουν και άλογα για ιππασία. Μείναμε εδώ τον Ιανουάριο του 2009 στη σουίτα "Διόνυσος 3" τρία άτομα προς 200 € με πρωινό. Τηλ. 2692024600 & 6944758595.

Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου. Αποτελείται από 5 δωμάτια, 8 μεζονέτες με τζάκι και 1 σουίτα με τζάκι και υδρομασάζ. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κουζινάκι, TV, internet και βεράντα. Τηλ. 2692024500, 6984614436, 6937093440 & 6986389577.

Ξενοδοχείο Άνεσις. Τριώροφο πέτρινο, στην κεντρική πλατεία. Διαθέτει 12 δίκλινα και 2 τρίκλινα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, A/C, TV και mini bar. Σερβίρεται παραδοσιακό πρωινό. Τηλ. 2692023070, 2692024420, 2692024620 & 6944460665.

Αρχοντικό Ζαφειρόπουλου

Castle Resort. Στο δρόμο για το χιονοδρομικό. Μεγάλο συγκρότημα με πέτρινα κτήρια που περιλαμβάνουν δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες με σοφίτα (όλα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, A/C, internet, mini bar και μπαλκόνι). Λειτουργεί εστιατόριο, καφέ μπαρ και παιδότοπος. Τιμές: από 65 € έως 220 €. Τηλ. 2692024556.

Ξενοδοχείο Δρυάδες. Αποτελείται από 12 δωμάτια με μπάνιο, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Υπάρχει κοινόχρηστο καθιστικό με μπαρ, τζάκι και επιτραπέζια παιχνίδια. Εκεί σερβίρεται και το πρωινό. Τηλ. 2692023840 & 6977708378.

Ξενώνας Έναστρον. Υπάρχουν 8 δίκλινα διαμερίσματα και 7 σουίτες με καθιστικό, τζάκι και ξύλινη σοφίτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, κουζίνα και μπαλκονάκι. Σερβίρεται πρωινό σε μπουφέ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692029060 & 6980037294.

Ενοικ. Δωμάτια Βαΐτσα. Στο δρόμο για Αγία Λαύρα. Δωμάτια με ψυγείο και TV. Καθιστικό με τζάκι και κήπος με χτιστή ψησταριά. Τηλ. 2692023487 & 6936579032.

Ξενοδοχείο Αχίλλειον. Διαθέτει 20 δίκλινα και τρίκλινα, όλα με A/C, TV και ψυγείο. Μερικά έχουν και τζάκι. Λειτουργεί καφέ μπαρ με πέτρινο τζάκι. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692029111.

Αροάνια Όρη. Πρόκειται για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα (5 μονόχωρα και 2 δίχωρα), όλα με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, TV και βεράντα. Τηλ. 2692023410.

Finday Boutique Hotel

Finday Boutique Hotel. Συγκρότημα με αυτόνομα σπιτάκια, τα οποία βρίσκονται σε μια πλαγιά με θέα πιάτο όλη την πόλη. Υπάρχουν 4 standard δίκλινα, 4 superior μονόχωρα και 6 δίχωρα με τζάκι. Όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο, TV, wi fi internet και άνετη βεράντα. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία, δίπλα στο τζάκι. Μείναμε εδώ τον Ιανουάριο του 2006 στο δίχωρο Α4 τρία άτομα προς 200 € με πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692024552.

Ξύλινο Σαλέ. Διαθέτει 8 δωμάτια εξ ολοκλήρου από ξύλο, με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, TV και βεράντα. Στο χώρο της υποδοχής υπάρχει καθιστικό με τζάκι και TV. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692023900 & 6974397365.

Ενοικ. Δωμάτια Ίριδα. Υπάρχουν 7 δίκλινα και τρίκλινα με θέρμανση, τηλεόραση και room service. Τηλ. 2692023834.

Ενοικ. Διαμερίσματα Τζόβολος. Αποτελείται από δωμάτια δίκλινα και τρίκλινα, διαμερίσματα τετράκλινα και μία σοφίτα πεντάκλινη με τζάκι, όλα με κεντρική θέρμανση και TV. Τιμές: από 60 € έως 120 €. Τηλ. 2692022292 & 2692023024.

Μεζονέτες Θεολόγου. Μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 5 άτομα. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, μπάνιο και καθιστικό με σαλόνι, TV και κουζινάκι. Τηλ. 2692022432.

Καλάβρυτα Chalet. Διαμερίσματα του κου Τάκη (Παναγιώτη) Νικολάου δίπλα στον οδοντωτό, με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι και κουζίνα. Τηλ. 2692023400.

Castle Resort

Ξενώνας Αφροδίτη. Ανήκει κι αυτός στον κο Νίκο Βιγκόπουλο, που έχει και το Georgios V Chalet. Διαθέτει 4 δίκλινα συν 6 μεγαλύτερα με σοφίτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, mini bar και μπαλκονάκι. Τηλ. 2692023600 & 6973050403.

Ξενοδοχείο Κύναιθα. Δίκλινα, τρίκλινα και σουίτες, όλα με θέρμανση και τηλεόραση. Κάποια έχουν και τζάκι ή και μπάνιο με υδρομασάζ. Λειτουργεί εστιατόριο. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692022609, 2692022044 & 6977276322.

Ξενώνας Κρηνίδες. Υπάρχουν 8 διαμερίσματα ενός ή δύο δωματίων με αυτόνομη θέρμανση, TV και ψυγείο. Μερικά έχουν και τζάκι ή και πλήρη κουζίνα. Τηλ. 2692023143 & 6944778997.

Ξενοδοχείο Λήδα. Στο δρόμο για Αγία Λαύρα. Δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινες μεζονέτες με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι και TV. Λειτουργεί και κλειστή θερμαινόμενη πισίνα. Τηλ. 2692024780 & 2692024784.

Ξενώνας Μούσες. Αποτελείται από 7 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, ψυγείο και μπαλκονάκι. Παρέχεται και room service. Δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα γηπεδάκι 5Χ5 και ένα γήπεδο τένις. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692029500 & 6979735110.

Studios Ευτυχία. Δίπλα στο Καλιμανοπούλειο. Αποτελείται από 6 στούντιο με αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με καναπέ και TV καθώς και κουζίνα με ψυγείο. Πρωινό σελφ σέρβις με τα καλούδια που θα βρούμε στο δωμάτιο. Τηλ. 2692022133 & 6974946076.

Ξενοδοχείο Χελμός

Ξενοδοχείο Kalavrita Canyon. Άνοιξε το Νοέμβριο του 2010. Διαθέτει 6 μονόκλινα, 19 απλά δίκλινα, 10 ενισχυμένα δίκλινα και 3 σουίτες, όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV 26", DVD, NOVA, mini bar, wi fi internet και στήλη υδρομασάζ. Λειτουργεί συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο, καφέ μπαρ και τμήμα spa. Τηλ. 2692022004.

Κατοικίες Νεφέλη. Ψηλά, πάνω από την πόλη, με ωραία θέα. Υπάρχουν 5 ανεξάρτητα διώροφα τετράκλινα σπιτάκια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, DVD και κουζίνα. Όλα μέσα σε περιποιημένο κήπο με γκαζόν, λουλούδια, υπαίθριο μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο. Τηλ. 2692022939, 2108325545 & 6947129683.

Ενοικ. Δωμάτια Σφαραγγούλιας.  Στον πεζόδρομο. Έχει 5 δίκλινα, 3 τρίκλινα και 1 τετράκλινη σοφίτα, όλα με αυτόνομη θέρμανση και τηλεόραση. Τηλ. 2692022609, 2692022044 & 6977276322.

Ξενοδοχείο Στύγα. Απέναντι από το καινούργιο δημοτικό σχολείο. Υπάρχουν 10 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, TV, κουζινάκι και μπαλκόνι. Τηλ. 2692024535.

Ξενώνας Φαναράς. Ψηλά, με θέα σε όλη την πόλη. Διαθέτει 10 δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα διαμερίσματα και τετράκλινες σουίτες μεζονέτες), όλα με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, internet και ψυγείο. Μείναμε εδώ τον Αύγουστο του 1999 στο δωμάτιο Νο 5 δύο άτομα προς 10.000 δρχ. (29,35 €) χωρίς πρωινό. Τηλ. 2692023665, 2692023667, 6932539138 & 6985719023.

Βίλλα Καλάβρυτα. Αποτελείται από 8 συνολικά στούντιο και διαμερίσματα, όλα με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, TV και μπαλκόνι. Τηλ. 2692022712, 2692022845 & 6932468941.

Ξενοδοχείο Κύναιθα

Μεζονέτες Άρτεμις. Συγκρότημα με 4 μεζονέτες που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, 2 TV, Hi Fi Stereo, 2 μπάνια, μπαλκόνια και πάρκινγκ. Τηλ. 2692029300, 6944986678 & 6972546202.

Ενοικ. Δωμάτια Δαφαλιάς. Έχουν κεντρική θέρμανση, A/C, TV, DVD, mini bar και καμπίνες υδρομασάζ. Τηλ. 2692022422, 6999422422 & 6936166265.

Εξοχικές κατοικίες 4 Εποχές. Πρόκειται για 3 σπίτια. Το ένα είναι 50 m² για 3 άτομα σε 1 υπνοδωμάτιο, το δεύτερο είναι 50 m² για 4 άτομα σε 1 υπνοδωμάτιο και το τρίτο είναι 100 m² για 8 άτομα σε 3 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια. Έχουν αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV, CD, wi fi internet και επιτραπέζια παιχνίδια. Τηλ. 2692029200 & 6978125277.

Ενοικ. Δωμάτια Μητσοπούλου. Υπάρχουν 2 δίκλινα και 2 δίχωρα τρίκλινα με κεντρική θέρμανση και τηλεόραση. Thl. 2692022481.

Michel Studios. Βρίσκεται 5 χλμ. πριν μπούμε στα Καλάβρυτα. Διαθέτει 4 τετράκλινα με κεντρική θέρμανση, κουζίνα, A/C, TV, NOVA και δωρεάν wi fi internet. Στο ισόγειο θα βρούμε κοινόχρηστο καθιστικό με σαλονάκι και τζάκι, ενώ στον κήπο υπάρχει και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια. Δείτε και εδώ. Thl. 2692023446, 2109327407 & 6946011024.

Κατοικίες Λιβανάς. Πρόκειται για 5 διώροφες μεζονέτες των 40 m², με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα και σαλονάκι με τζάκι και TV. Τηλ. 6977200298.

Ενοικ. Δωμάτια Πένταρχος. Είναι κτισμένα στην κορυφή της πόλης. Διαθέτουν και τζάκι. Τηλ. 2692023038.

Kalavryta Chalet Resort

Ξενώνας Αρίσταρχος. Διαθέτει 10 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα με υλικά για σελφ σέρβις πρωινό (και μόνο για πρωινό - απαγορεύεται το μαγείρεμα), TV και wi fi internet. Τέσσερα από τα δέκα δωμάτια έχουν και καμπίνα με υδρομασάζ και σάουνα. Δίνουν καθημερινά ένα κιβώτιο ξύλα δωρεάν αλλά τα επιπλέον χρεώνονται 10 €. Δείτε και εδώ αλλά και εδώ. Τηλ. 2692024060, 6945873661 & 6944420875.

Ενοικ. Δωμάτια Καράμπελας. Κοντά στο σταθμό του οδοντωτού. Έχουν κεντρική θέρμανση, τηλεόραση και κοινόχρηστη κουζίνα για σελφ σέρβις πρωινό. Τηλ. 2692022189 & 2692022670. 

Πανσιόν Κύναιθα - Παπασταύρου. Κοντά στην πλατεία. Διαθέτει δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα και σουίτα με τζάκι. Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση, σαλονάκι, TV, DVD, CD, ψυγείο, wi fi internet και μπαλκονάκι. Κάποια έχουν και τζάκι. Τηλ. 2692022331, 6974635389 & 6973009481.

Θέτις Studios. Βρίσκονται ψηλά και διαθέτουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, τηλεόραση, internet, υπαίθρια ψησταριά και ανεμπόδιστη θέα. Τηλ. 2692022605, 2610340241 & 6932461442.

Ενοικ. Διαμερίσματα Τσαβαλάς. Πρόκειται για δίχωρα τετράκλινα με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Τηλ. 2692023015 & 6972249636.

ΚΕΡΠΙΝΗ
Ξύλινα σπιτάκια (μονόχωρα και δίχωρα) με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV, DVD, CD και υπαίθριο μπάρμπεκιου. Ανήκουν στην εταιρία εναλλακτικών μορφών τουρισμού Adventure Farm. Υπάρχουν ακόμη επιτραπέζια παιχνίδια και ποδήλατα βουνού. Διοργανώνονται τζιπ σαφάρι για τους λάτρεις της τετρακίνησης. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6984053074.

Ενοικ. Διαμερίσματα Ζέζος. Δύο ανεξάρτητα κτήρια περιλαμβάνουν 4 γκαρσονιέρες και 2 δίχωρα διαμερίσματα, όλα με αυτόνομη θέρμανση και κουζίνα. Τηλ. 2692023652 & 6974387661.

Ξενοδοχείο Montage Suites

ΣΚΕΠΑΣΤΟ
Ξενοδοχείο Κέδρος. Αποτελείται από 2 δωμάτια και 7 μεζονέτες δύο επιπέδων με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, NOVA, A/C, mini bar, wi fi internet, κουζίνα με τραπεζαρία και μπάνιο με υδροπμασάζ. Τηλ. 2692024004 & 6944273525.

Ξενώνας Mihaela's. Έχει 5 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, κουζίνα, TV, wi fi internet και μπαλκόνι. Στον κήπο θα συναντήσουμε ένα σκυλάκι, δύο άλογα, χήνες και κοτούλες. Δίκλινο 50 €, τρίκλινο 60 €, τετράκλινο 70 €. Τηλ. 2692024261 & 6936179167.

Ενοικ. Δωμάτια Διαμάντω. Υπάρχουν στούντιο με αυτόνομη θέρμανση, κουζινάκι, TV και μπαλκονάκι. Τζάκι υπάρχει στο κοινόχρηστο καθιστικό, ενώ τα υλικά για το πρωινό βρίσκονται στο δωμάτιο. Τηλ. 2692022065.

ΖΑΧΛΩΡΟΥ
Ξενοδοχείο Montage Suites. Ατμόσφαιρα σινεφίλ. Πρόκειται για 12 κατοικίες 35-80 m² με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, 2 μπάνια, TV, DVD, Video, Hi Fi CD και μεγάλα μπαλκόνια. Παρέχονται room service και baby sitting. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692024700 & 2692024701.

River Country Homes. Πρόκειται για ενοικ. δωμάτια και διαμερίσματα, όλα με κεντρική θέρμανση, κουζίνα, μπάρμπεκιου, τζάκι, wi fi internet και πλυντήριο. Τηλ. 2692022625, 6979636663 & 6947374477.

Ξενοδοχείο Ολύμπιος Ζευς. Διαθέτει δωμάτια με αυτόνομο A/C, TV, mini bar, τζάκι (όχι σε όλα τα δωμάτια) και μπαλκόνι (όχι σε όλα). Λειτουργεί καφέ μπαρ. Τηλ. 2692022595.

Καταφύγιο Ζαχλωρούς. Το ξενοδοχείο αποτελείται από διαμερίσματα και μεζονέτες. Όλα έχουν αυτόνομη θέρμανση, TV, NOVA, DVD, mini bar και μπαλκονάκι. Υπάρχει κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι. Τηλ. 6945776821.

Ξενοδοχείο Ολύμπιος Ζευς

Σουίτες Ζαχλωρού. Πετρόχτιστες δίχωρες σουίτες 45 m² με αυτόνομη θέρμανση, 2 τζάκια, 2 TV, NOVA, DVD, κουζίνα, mini bar και ιδιωτικό πάρκινγκ. Τηλ. 2692023772 & 6945776821.

Ξενώνας Φαράγγι Ζαχλωρούς. Πετρόχτιστα δωμάτια 25 m² με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, TV, NOVA και ιδιωτικό πάρκινγκ. Τηλ. 2692023772 & 6945776821.

Αρχοντικό Ζαχλωρούς. Πέτρινο σπίτι 50 m² με αυτόνομη θέρμανση, 2 τζάκια, τζακούζι, κουζίνα, TV, NOVA, DVD, Hi Fi Stereo και ιδιωτικό πάρκινγκ. Τηλ. 2692023772 & 6945776821.

Βίλλες Όνειρο. Πέτρινες μεζονέτες 40 m² με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, τζακούζι, κουζίνα, TV, NOVA, DVD και ιδιωτικό πάρκινγκ. Δείτε και εδώ. Τηλ. 2692023772 & 6945776821.

Ενοικ. Δωμάτια Τριανταφύλλου. Είναι ο τέως ξενώνας Ντάρμας. Τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση και μπαλκονάκι. Τιμές: δίκλινο από 25 € έως 53 €, ανάλογα με την εποχή. Τηλ. 2692022789 & 6983125616.

Πανδοχείον Σταθμός. Διαθέτει 5 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, TV, mini bar και επιτραπέζια παιχνίδια. Τηλ. 2692022360, 2692022515, 6972210078 & 6932999992.

Ξενοδοχείο Ρομάντζο. Λειτουργεί από το 1924 πάνω από το ομώνυμο εστιατόριο. Διαθέτει δίκλινα με κεντρική θέρμανση, TV και μπαλκονάκι. Τιμές: δίκλινο από 35 €. Τηλ. 2692022758.

Ξενώνας Αρίσταρχος

ΚΕΡΝΙΤΣΑ
Kalavryta Chalet Resort. Πρόκειται για 4 ξύλινα σαλέ που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 5 άτομα και διαθέτουν καλοριφέρ (ηλεκτρικά;), τζάκι, κουζίνα, A/C, TV, DVD και σελφ σέρβις πρωινό. Δείτε και εδώ. Τηλ. 6981060069 & 6972886178.

Αγρόκτημα Φωκαέων. Αποτελείται από 4 παραδοσιακές ανεξάρτητες αγροικίες από ξύλο και πέτρα με αυτόνομη θέρμανση, TV, DVD και ψυγείο. Τα περισσότερα έχουν και τζάκι. Το κτήμα έχει μία μικρή λιμνούλα και οικόσιτα ζώα. Καλλιεργούνται οπωροφόρα δέντρα (κεράσια, βύσσινα, μήλα, αχλάδια, καρύδια και μούρα), παράγεται κρασί και φτιάχνονται γλυκά του κουταλιού. Τηλ. 2691097300 & 6944439929.

ΡΩΓΟΙ
Rogi Resort. Ο ξενώνας διαθέτει και απλά δίκλινα (με κεντρική θέρμανση, τζάκι και TV) αλλά και στούντιο (που έχουν επιπλέον και κουζινάκι). Τηλ. 6944646644.

ΑΝΩ ΛΟΥΣΟΙ
Ξενοδοχείο Σπέρχος. Διαθέτει 7 δίκλινα, 3 τρίκλινα με τζάκι και 2 σουίτες με τζάκι και κουζίνα. Όλα τα δωμάτια έχουν αυτόνομη θέρμανση και TV. Λειτουργεί εστιατόριο και κρεοπωλείο. Τηλ. 2692083348 & 6944542413.

ΚΑΤΩ ΛΟΥΣΟΙ
Ξενοδοχείο Μελάμπους. Λειτουργεί μόνο το χειμώνα. Αποτελείται από 10 δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα με 2 τζάκια), όλα με αυτόνομη θέρμανση, TV, ψυγείο και μπαλκόνι. Λειτουργεί καφέ μπαρ (όπου σερβίρεται και το πρωινό) καθώς και αίθουσα πινγκ πονγκ. Τηλ. 2692083444, 6947027833 & 6944299710.

Ξενώνας Κάτω Λουσοί. Αποτελείται από πετρόχτιστες μεζονέτες, που διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, καθιστικό με τζάκι, TV, DVD, κουζινούλα, σοφίτα με ξύλινο πατάρι και μπαλκονάκι με θέα στο βουνό. Τηλ. 2692083205 και 6976100851.

Ενοικ. Δωμάτια Πέτρος Πετρόπουλος. Υπάρχουν 5 δωμάτια και 4 διαμερίσματα με κουζίνα και TV. Τηλ. 2692083332 και 6944570074.

5 σχόλια:

 1. Μπράβο φίλε μου! Εξαιρετικό σχόλιο και πολύ χρήσιμο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην Ζαχλωρού υπάρχει και λειτουργεί απο το 1924 το Ξενοδοχείο Ρομάντζο με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2692022758 , όπου στις σελίδες του βιβλίου εντυπώσεων μπορεί κανείς να διαβάσει εντυπώσεις πολοτικών , δημοσιογράφων , καλλιτεχνών κ.λ.π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ΚΤΕΛ για το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων από τη Πάτρα ή από το κέντρο των Καλαβρύτων και πόσο κοστίζει? Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ καλή δουλειά. Ακρως ενημερωτικο για κάποιον που ζητά πληροφορίες.
  Π.Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".