Κρίκελλο - Δομνίστα - Πανταβρέχει

ΧΑΡΜΑ ΙΔΕΣΘΑΙ
Το φαράγγι Πανταβρέχει και οι καταρράκτες του
(φωτ. Στάθης Αλτιντζής)

Πρόκειται για μια παραμυθένια γωνιά της Ευρυτανίας: το ξακουστό φαράγγι Πανταβρέχει, με τον Κρικελοπόταμο που το διασχίζει και τους περίφημους καταρράκτες του. Φεύγουμε από το Καρπενήσι και παίρνουμε το δρόμο για Λαμία. Συμπληρώνοντας 5 χλμ. από την πόλη θα βρούμε τις πινακίδες που γράφουν ότι για Άγ. Νικόλαο, Κρίκελλο, Δομνίστα και Πανταβρέχει πρέπει να στρίψουμε δεξιά. Να πούμε τώρα και πώς θα φτάσουν όσοι έρχονται ανάποδα, δηλαδή από Αθήνα και Λαμία: περνάμε το χωριό Τυμφρηστός και συνεχίζουμε την ανάβαση με τα απανωτά ζικ ζακ έως ότου βρίσκουμε ταμπέλες που ολίγον τι μας... μπερδεύουν. Δείχνουν ότι αν θέλουμε να πάμε κατευθείαν προς Καρπενήσι πρέπει να κατηφορίσουμε αριστερά κάτω για να χρησιμοποιήσουμε το τούνελ Τυμφρηστού. Αν ο προορισμός μας είναι το Καρπενήσι ή έστω το χωριό Άγ. Νικόλαος, τότε πρέπει να περάσουμε μέσα από το τούνελ και ακριβώς 400 μ. μετά την έξοδο θα βρούμε μία διασταύρωση: ευθεία συνεχίζει προς Καρπενήσι, ενώ αν στρίψουμε αριστερά ο δρόμος θα μας βγάλει στον Άγ. Νικόλαο και από κει στο Κρίκελλο.

Στο φαράγγι που πάντα...βρέχει

Ας ξαναγυρίσουμε όμως επάνω, εκεί που λέγαμε ότι οι ταμπέλες μας μπερδεύουν. Εάν δεν θέλουμε να κατέβουμε αριστερά για να μπούμε στο τούνελ, τότε συνεχίζουμε την ανάβαση στον παλιό επαρχιακό Λαμίας - Καρπενησίου για ακόμη 1,5 χλμ. οπότε βρισκόμαστε στο χαρακτηριστικό αυχένα "Ράχη Τυμφρηστού" με ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι: ακριβώς εδώ πάνω σ' αυτό το σταυροδρόμι βρίσκονται τα όρια του Ν. Ευρυτανίας. Εδώ έχουμε 3 επιλογές! Πρώτον, αν στρίψουμε δεξιά μπαίνουμε στο δρόμο που οδηγεί πίσω από το Βελούχι, στην Αγ. Τριάδα, τη Φουρνά & τη Ρεντίνα. Δεύτερον, αν συνεχίσουμε ευθεία κατηφορίζουμε σιγά σιγά μέχρι την έξοδο του τούνελ και από κει είτε πάμε Άγ. Νικόλαο είτε συνεχίζουμε για Καρπενήσι. Τρίτον, αν στρίψουμε αριστερά μπαίνουμε στο δρόμο που οδηγεί (χωρίς να περνάει από Άγ. Νικόλαο) κατευθείαν στο Κρίκελλο και ακολούθως στη Δομνίστα (και όχι Δομνίτσα, όπως λανθασμένα την αναφέρουν κάποιοι). Αμέσως μετά τη Δομνίστα ένας χωματόδρομος φεύγει δεξιά κάτω προς Πανταβρέχει, ενώ η άσφαλτος ανεβαίνει ψηλά στα 1.400 μ. υψόμετρο, στη θέση "Ψηλός Σταυρός", απ' όπου έχουμε εκπληκτική θέα στη λίμνη Ευήνου. Αμέσως μετά τον Ψηλό Σταυρό αρχίζει η κατηφόρα, μέσα πια στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας και πιο συγκεκριμένα στην Ορεινή Ναυπακτία. Να υπογραμμίσουμε όμως εδώ ότι η διαδρομή Καρπενήσι - Ναύπακτος, μήκους περίπου 130 χλμ. παρ' ότι πλέον έχει αναβαθμιστεί και είναι στο σύνολό της ασφαλτοστρωμένη, εν τούτοις  δεν διαθέτει ούτε μισό βενζινάδικο! Προσοχή λοιπόν!

Πανταβρέχει: τόπος εξωτικής ομορφιάς
(φωτ. Ηλίας Κολοβός)

Είπαμε ότι όπως ερχόμαστε από το Καρπενήσι πρέπει στα 5 χλμ. να στρίψουμε δεξιά και να συνεχίσουμε για ακόμη 3 χλμ. ως τον Άγ. Νικόλαο. Ακολούθως ανεβαίνουμε ψηλά, στο δρόμο για Κρίκελλο. Στριφογυρίζουμε, περνάμε τις φουρκέτες και σε 3 χλμ. από τον Άγ. Νικόλαο φτάνουμε στον αυχένα της Ράχης Τυμφρηστού, που λέγαμε και πιο πάνω. Στρίβουμε εδώ δεξιά για να απολαύσουμε μία από τις ομορφότερες διαδρομές στα ελληνικά βουνά. Από τη διασταύρωση του αυχένα μέχρι το Κρίκελλο θα καλύψουμε συνολικά απόσταση 17 χλμ. Μόλις συμπληρώσουμε περίπου 4 χλμ. από τον αυχένα θα προσέξουμε ότι ένας χωματόδρομος φεύγει αριστερά και μας οδηγεί σε 1 χλμ. στην τοποθεσία Κοκκάλια, όπου έχει στηθεί μνημείο για τη νικηφόρο μάχη που έδωσαν εκεί οι Αιτωλοί εναντίον των Γαλατών το 279 π.Χ. Η τοποθεσία αυτή όταν έγινε η μάχη δε λεγόταν Κοκκάλια, ονομάσθηκε αργότερα έτσι από τα χιλιάδες ανθρώπινα κόκκαλα που βρίσκονταν διάσπαρτα στην περιοχή, ενώ μέχρι πρόσφατα μπορούσε κανείς να βρει και μικρά κομμάτια από όπλα εκείνης της εποχής, δηλαδή δόρατα, ακόντια, βέλη, ασπίδες κλπ.

Στη διαδρομή από Άγ. Νικόλαο μέχρι Κρίκελλο

Συνεχίζουμε λοιπόν προς Κρίκελλο. Ο δρόμος κινείται μέσα σε πυκνό δάσος από πανύψηλα έλατα, σκηνικό ονειρικό ιδιαίτερα αν προσθέσουμε και τα χιόνια. Οδηγώντας προς Κρίκελλο, ίσως προσέξουμε στα αριστερά μας, δίπλα στο δρόμο, μέσα στα έλατα μία πέτρινη βρύση, ένα δύο ξύλινα τραπέζια και δυο τρία ξύλινα παγκάκια, σημείο ιδανικό για πικ νικ. Αν είμαστε και τυχεροί ίσως πετύχουμε και κανένα σκιουράκι να πηδάει βιαστικά από κλαδί σε κλαδί... Πάμε παρακάτω. Έχουμε ανέβει αρκετά ψηλά, είμαστε περίπου στα 1.300 μ. υψόμετρο. Κάπου εδώ αριστερά κάτω στη ρεματιά γεννιέται ο Κρικελοπόταμος, τον οποίο αργότερα θα γνωρίσουμε και από κοντά. Αρχίζουμε τώρα σιγά σιγά να κατηφορίζουμε. Λίγο πριν μπούμε στο Κρίκελλο ας κάνουμε ακόμη μία στάση, τούτη τη φορά στα δεξιά μας, στην τοποθεσία Κουφόβρυση. Εδώ έχει στηθεί μνημείο για την πρώτη και νικηφόρο μάχη μεταξύ Ελλήνων ανταρτών και ιταλικής φάλαγγας στις 29/10/1942.

Και φτάνουμε στο Κρίκελλο. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στα 1.120 μ. υψόμετρο, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, σε απόσταση 31 χλμ. από το Καρπενήσι και έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 150 κατοίκων. Μέχρι πρότινος εδώ είχε την έδρα του ο Δήμος Δομνίστας. Στον κεντρικό δρόμο θα εντοπίσουμε και την πέτρινη βρύση "Σωληνάρια". Αφού δροσιστούμε θα κατεβούμε στην πλατεία, μία από τις πιο γραφικές πλατείες της ορεινής Ελλάδας. Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη, όπως και στο προηγούμενο χωριό, στον Άγιο Νικόλαο! Περίεργη εμμονή... Στην απλόχωρη πλατεία απλώνουν τα τραπέζια τους 2 ταβέρνες, ενώ σε μια άκρη υπάρχει μία ακόμη πέτρινη βρυσούλα. Γύρω από την πλατεία παλαιότερα λειτουργούσαν αρκετά καταστήματα: καφενείο, παντοπωλείο, υποδηματοποιείο, εδώδιμα αποικιακά κλπ. Σήμερα πλέον τα καταστήματα αυτά έχουν κατεβάσει οριστικά τα ρολά τους. Το Κρίκελλο διαθέτει αρκετούς ξενώνες καθώς και ένα Κέντρο Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.

Κρίκελλο Ευρυτανίας
(φωτ. Ηλίας Τσέλος)

Αφήνουμε και το Κρίκελλο. Κατηφορίζουμε τώρα για 3,5 χλμ. και φτάνουμε στον Κρικελοπόταμο. Δίπλα δίπλα στέκονται δύο γέφυρες. Περνάμε πάνω από την καινούρια και ανηφορίζουμε για ακόμη 3,5 χλμ. ώσπου μπαίνουμε στη Δομνίστα. Το χωριό απέχει 7 χλμ. από το Κρίκελλο και 38 χλμ. από το Καρπενήσι, είναι χτισμένο στα 1.000 μ. υψόμετρο και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό περίπου 250 κατοίκων. Εδώ στη Δομνίστα ξεκίνησε την ένοπλη αντίσταση ο Άρης Βελουχιώτης. Συγκρότησε μία ομάδα 15 έφιππων ενόπλων και μπήκε στο χωριό στις 7 Ιουνίου του 1942. Μάζεψε τους κατοίκους του χωριού στην πλατεία για να τους ανακοινώσει την έναρξη του ένοπλου αγώνα του ΕΛΑΣ. Μπορούμε να επισκεφθούμε και το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην άκρη του χωριού, όπου κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γίνονται οι σχετικές εκδηλώσεις. Δίπλα στο μνημείο αυτό βρίσκεται το παλιό σχολείο του χωριού, ενώ ακριβώς πίσω από το σχολείο θα βρούμε το θαυμάσιο άλσος του Προφήτη Ηλία με το ξωκλήσι, την παιδική χαρά, την πέτρινη βρύση και τα αιωνόβια πεύκα. Η Δομνίστα είναι ένα ήσυχο και καθαρό χωριουδάκι, έχει μια μικρή πλατεία με κανα δυό ταβερνάκια, έχει και ωραίο ξενώνα. Κάθε χρόνο, στα τέλη Οκτωβρίου εδώ διοργανώνεται η "Γιορτή Τσίπουρου". Μαζεύεται πολύς κόσμος στην πλατεία, όπου φυσικά όλοι επιδίδονται σε... τσιπουροκατάνυξη με συνοδεία βέβαια και των απαραίτητων μεζέδων και δημοτικής παραδοσιακής μουσικής.

Οι καταρράκτες στο Πανταβρέχει

Φεύγουμε και από τη Δομνίστα. Μόλις 1 χλμ. από τα τελευταία σπίτια του χωριού θα βρούμε στα δεξιά μας ένα χωματόδρομο και την ταμπελίτσα που γράφει "προς Πανταβρέχει". Ο κεντρικός ασφαλτόδρομος βέβαια ανηφορίζει ψηλότερα και τελικά μας βγάζει στην Ορεινή Ναυπακτία. Στρίβουμε λοιπόν δεξιά, μπαίνουμε στο χωματόδρομο και ξεκινάμε τη μικρή μας περιπέτεια. Αυτός ο χωματόδρομος (ή δασικός δρόμος αν προτιμάτε) το χειμώνα φυσικά είναι αδιάβατος. Χιόνια, λάσπες, κατολισθήσεις κλπ. καθιστούν την πρόσβαση στον Κρικελοπόταμο σχεδόν αδύνατη. Ακόμη κι αν καταφέρει κανείς να φτάσει μέσα στο καταχείμωνο χαμηλά στο ποτάμι, είναι αδύνατον να συνεχίσει μέχρι το Πανταβρέχει. Το ποτάμι είναι φουσκωμένο, πρέπει να μπεις μέσα στα παγωμένα νερά ως το λαιμό και να κινδυνέψεις ή να πνιγείς ή να πεθάνεις από υποθερμία. Η ιδανική εποχή για να επισκεφθεί κανείς το Πανταβρέχει είναι το καλοκαίρι, οπότε με λίγη προσοχή μπορείς να κατεβείς με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, ακόμη κι αν δεν είναι 4Χ4. Κάθε χρόνο, όταν έρχεται το καλοκαίρι, εργάτες της Νομαρχίας με ειδικά γκρέιντερ με "μαχαίρι" καθαρίζουν το δρόμο από πέτρες, κλείνουν τα νεροφαγώματα κλπ. Φρόνιμο όμως είναι να έχουμε ελέγξει εκ των προτέρων αν είναι σε καλή κατάσταση η ρεζέρβα μας, ακριβώς διότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πάθουμε "λάστιχο", λόγω του ότι ο δρόμος είναι φυτεμένος με χιλιάδες κοφτερές πέτρες, που τις έξυσαν τα μηχανήματα με το μαχαίρι. Ήδη όμως έχουν αρχίσει μελέτες για την ασφαλτόστρωση του δρόμου...

Ας μηδενίσουμε το χιλιομετρητή μας μόλις μπούμε στο χωματόδρομο. Στα 2 χλμ. υπάρχει μια διασταύρωση με δευτερεύοντα δρόμο που φεύγει αριστερά, τον οποίο θα αγνοήσουμε. Εκεί ακριβώς στη διασταύρωση μπορούμε να κάνουμε μια μικρή στάση. Αφήνουμε το αυτοκίνητο στο δρόμο και περπατάμε στα δεξιά του δρόμου για 100-200 μ. μέχρι την εποχιακή λίμνη Ζηρέλια. Στα 4 χλμ. (από κει που μηδενίσαμε) φτάνουμε στο καταπράσινο χωριουδάκι Σκοπιά, το οποίο το χειμώνα ερημώνει εντελώς, ενώ το καλοκαίρι αρκετοί επιστρέφουν για διακοπές. Το χωριό είναι χτισμένο στα 1.120 μ. υψόμετρο, στις κατάφυτες από έλατα ανατολικές πλαγιές του Παναιτωλικού όρους. Η Σκοπιά μέχρι το 1928 λεγόταν Τσεκλίστα. Και τώρα ένα κουίζ: μαντέψτε πώς λέγεται η εκκλησία του χωριού! Έχετε 10 δευτερόλεπτα... Σωστά μαντέψατε: Άγιος Νικόλαος! Παντού Άγ. Νικόλαος! Συνήθως τον βρίσκουμε στα νησιά μας και εξ όσων όλοι γνωρίζουν τυγχάνει και προστάτης των ναυτικών. Τώρα τι δουλειά έχει πάνω στα βουνά της Ευρυτανίας, ένας Θεός ξέρει...

Πανταβρέχει Ευρυτανίας

Αφήνουμε και τη Σκοπιά. Στα 7,5 χλμ. (εννοείται από κει που μηδενίσαμε) ένας χωματόδρομος φεύγει δεξιά προς τον οικισμό του Αγ. Χαραλάμπους, εμείς όμως συνεχίζουμε ίσια. Στα 11 χλμ. μπαίνουμε στον οικισμό Καστανούλα, που είναι χτισμένη μέσα στα έλατα, στα 980 μ. υψόμετρο και μέχρι το 1928 λεγόταν Σέλιτσα. Το χειμώνα φυσικά η Καστανούλα μετατρέπεται σε χωριό φάντασμα. Συνεχίζουμε. Στα 14 χλμ. ένας χωματόδρομος φεύγει αριστερά, εμείς πάμε ίσια. Στα 15 χλμ. βρίσκουμε πάνω στο δρόμο (στα αριστερά) μία σκεπαστή πέτρινη βρύση. Στα 18 χλμ. φτάνουμε στη Ροσκά, στα 1.000 μ. υψόμετρο. Κι εδώ τα ίδια: το καλοκαίρι μένουν 30 περίπου άνθρωποι, το χειμώνα πλήρης εγκατάλειψη. Πάμε παρακάτω. Αρχίζουμε σιγά σιγά να κατηφορίζουμε. Στα 21 χλμ. από τότε που αφήσαμε την άσφαλτο φτάνουμε χαμηλά, στην κοίτη του Κρικελοπόταμου. Ο χωματόδρομος περνάει μέσα από το ποτάμι (περνούν και τα χαμηλά αυτοκίνητα, αρκεί να είναι λίγο το νερό, δηλαδή Ιούλιο & Αύγουστο), αμέσως μετά ανηφορίζει απότομα με απανωτά ζικ ζακ ψηλά στην άγρια Καλιακούδα και καταλήγει στην πίσω πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στο δρόμο που ενώνει Κορυσχάδες, Μεγάλο Χωριό και Προυσό. Αν είναι καλοκαίρι μπορεί κανείς να το επιχειρήσει. Το χειμώνα ούτε καν να το διανοηθείτε, ακόμη κι αν έχετε 4Χ4.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ

Αφήνουμε το αυτοκίνητο δίπλα στο ποτάμι, παίρνουμε σορτσάκι, μαγιώ, πετσέτα, ένα ζευγάρι παλιά αθλητικά παπούτσια (όχι σαγιονάρες, γλυστράει επικίνδυνα!), κάμερα, φωτ. μηχανή κλπ. και μπαίνουμε μέσα στο ποτάμι προς τα αριστερά, δηλαδή όπως πάει και το νερό, για να διανύσουμε και τα τελευταία 800 μ. μέχρι το Πανταβρέχει. Θα χρειαστούμε περίπου 30΄ λεπτά της ώρας γι' αυτά τα 800 μ. Προχωράμε πάνω στις κροκάλες, έξω από το νερό, σύντομα περνάμε κάτω από εναέρια πεζογέφυρα, αργότερα θα χρειαστεί να μπούμε και λίγο μέσα στο νερό (το βάθος σ' εκείνο το σημείο δεν ξεπερνάει τα 80 cm - 90 cm το καλοκαίρι), θα περάσουμε ένα μικρό καταρράκτη που χύνεται στα δεξιά μας, μετά πάλι δεξιά ένα μεγαλύτερο καταρράκτη και επί τέλους φτάνουμε στο στενότερο σημείο του φαραγγιού, όπου το θέαμα είναι απολαυστικό. Μπροστά μας ξετυλίγονται εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αμέτρητοι συνεχόμενοι μικροί καταρράκτες σε συνολικό μήκος περίπου 80 μέτρων ρίχνουν τα νερά τους από ψηλά, από μια πλαγιά με αρνητική κλίση μέσα στον Κρικελοπόταμο. Όλοι όσοι έρχονται μέχρι εδώ πρέπει φυσικά να απολαύσουν και ένα φυσικό ντουζάκι. Λέγεται Πανταβρέχει ακριβώς διότι... πάντα βρέχει, δηλαδή το νερό δε σταματά ποτέ να πέφτει από ψηλά, το δε Αύγουστο που το νερό λιγοστεύει δημιουργείται μια τεράστια κουρτίνα από σταγονίδια, ακριβώς σα να ψιλοβρέχει. Να κι ένα μικρό βίντεο:Ο Κρικελοπόταμος συνεχίζει για λίγο ακόμη την πορεία του, ώσπου τελικά συναντά τον Καρπενησιώτη, που έρχεται από το Καρπενήσι. Το σημείο που σμίγουν οι δύο αυτοί ποταμοί λέγεται Διπόταμα. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο γεννιέται ο ποταμός Τρικεριώτης, που συνεχίζει βόρεια, περνάει κάτω από το παλιό γεφύρι του Μπαλτά και τελικά χύνεται στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών.

Το είπαμε πιο πάνω, να το επαναλάβουμε όμως: καύσιμα θα βρούμε μόνο μέσα στο Καρπενήσι. Από κει και πάνω, Άγιο Νικόλαο, Κρίκελλο, Δομνίστα, όπως επίσης και σε ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι και την Ορεινή Ναυπακτία δεν πρόκειται να βρούμε βενζινάδικο.
 
ΦΑΓΗΤΟ
 
Χωριάτικα λουκάνικα με πράσο (αλλαντοποιείου Στρεμμένου) στην ταβέρνα του Νίκου Μαργαρίτη 

ΚΡΙΚΕΛΛΟ
Ταβέρνα Νίκος & Λένα Μαργαρίτη. Μπαίνοντας στην πλατεία η πρώτη ταβέρνα αριστερά. Όμορφη σάλα ντυμένη με άφθονο ξύλο κι ένα πέτρινο τζάκι. Λαγός στιφάδο, προβατίνα κοκκινιστή, κοκορέτσι, ζυμαρόπιτες, λουκάνικα χωριάτικα με πράσο της αλλαντοποιίας Στρεμμένου, κατσικάκι σούβλας κλπ. Τηλ. 2237071093 & 6974892969.

Ταβέρνα Αντιγόνη. Η δεύτερη ταβέρνα στην πλατεία, δίπλα στου Μαργαρίτη. Αγριογούρουνο στιφάδο, κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες, αρνάκι λαδορίγανη, χοιρινό με σέλινο, κατσικάκι στη γάστρα, φασολάδα, γιουβέτσι στο πήλινο κλπ. Τηλ. 2237071250 & 6974302989.

ΔΟΜΝΙΣΤΑ
Ταβέρνα Μέτοικος. Στην πλατεία, ανεβαίνοντας δεξιά. Λουκάνικο κρασάτο, αρνάκι λεμονάτο, μπεκρή μεζέ κλπ. Τηλ. 2237092210. 

ΣΚΟΠΙΑ
Ταβέρνα Έλατος. Λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Τηλ. 2237021500.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Αρχοντικό Αιολίδες

ΚΡΙΚΕΛΛΟ
Αρχοντικό Αιολίδες. Διαθέτει 2 δίκλινα και 2 σουίτες με τζάκι. Το πρωινό σερβίρεται στο καθιστικό με το πέτρινο τζάκι. Ιδιοκτήτες ο Νίκος & η Λένα Μαργαρίτη, που έχουν και ταβέρνα στην πλατεία. Τηλ. 2237071093 & 6974892969.

Ξενώνας Αριάδνη. Υπάρχουν 2 δίκλινα με ψυγείο & TV καθώς και μία δίχωρη τετράκλινη σουίτα με κουζίνα, σαλόνι, τζάκι και TV. Το πρωινό σερβίρεται στην κοινόχρηστη τραπεζαρία. Τηλ. 2237071120, 6972217599 & 6976897018.

Ξενώνας Μαντζάτο. Έχει 5 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, TV και μπαλκονάκι. Στο καθιστικό με το τζάκι σερβίρεται πλούσιο αυθεντικό χωριάτικο πρωινό. Τηλ. 2237071200, 2237071217 & 6974552360.

Ενοικ. Δωμάτια Ανδριανή Συγγούνη. Τηλ. 2237071024 & 2237071115.

Ενοικ. Δωμάτια Δημήτρης Πανάρας. Τηλ. 2237071050.

Ενοικ. Δωμάτια Γιάννης Τσάρας. Τηλ. 2237071094 & 2237071212.

Ξενώνας 7 Ουρανοί. Θα το βρούμε 3 χλμ. πριν μπούμε στο Κρίκελλο, στα δεξιά μας, στα 1.300 μ. υψόμετρο. Διαθέτει 3 δίκλινα και 3 τρίκλινα, όλα με αυτόνομη θέρμανση και μπάνιο, ενώ κάποια έχουν και τζάκι ή και μπαλκονάκι. Ακόμη, σαλόνι με τζάκι, TV, NOVA & internet, κουζίνα με τραπεζαρία και εξωτερικό barbeque. Τιμές: από 50 € έως 90 €. Τηλ. 2237071160 & 6944653261.

Ξενώνας Έφη. Διαθέτει 4 δίκλινα και 1 τρίκλινο. Υπάρχει επίσης και κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι, όπου και σερβίρεται απολαυστικό σπιτικό πρωινό. Τηλ. 2237071295 & 6977995982.

Ξενώνας Βάσια. Αποτελείται από 3 δίκλινα, 1 τρίκλινο και 1 τετράκλινο, όλα με το μπάνιο τους. Υπάρχει και κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι, κουζίνα και τραπεζαρία. Τηλ. 2237071294 & 6979213530.

Ενοικ. Δωμάτια Ευάγγελος Πλούμπης. Τηλ. 2237071294.

Ενοικ. Δωμάτια Κώστας Συγγούνης. Τηλ. 2237071100 & 6972217571.

Ενοικ. Δωμάτια Παναγιώτης Μαργαρίτης. Τηλ. 2237071006, 2237024116 & 2237024181.

Ξενώνας Υλήεσσα

ΔΟΜΝΙΣΤΑ
Ξενώνας Υλήεσσα. Ξύλινο ορεινό σαλέ που διαθέτει 7 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, ψυγείο, TV, NOVA, internet και ξύλινο μπαλκόνι. Υπάρχουν ακόμη και 2 δροσερές πισίνες για το καλοκαίρι με άφθονο γκαζόν, αρκετές ξαπλώστρες και ένα pool bar. Το χειμώνα όλοι μαζεύονται στο εσωτερικό καθιστικό με το τζάκι και το καφέ μπαρ. Σερβίρεται πρωινό με βιολογικά προϊόντα. Τιμές: δίκλινο από 80 €. Δείτε και εδώΤηλ. 2237092201, 6932909032, 6973216065 & 6973999751.

Ξενώνας Ελατόδασος. Αποτελείται από 2 δίκλινα με τζάκι, 3 τρίκλινα (τα 2 με τζάκι) και 2 σοφίτες. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, μπάνιο, ψυγείο, TV και μπαλκονάκι. Τηλ. 2237092277 & 2237092000.

Ενοικ. Δωμάτια Γιάννης Καρτσακλής. Τηλ. 2237092214 & 6972505699.

Ενοικ. Δωμάτια Ηλίας Τσιάμης. Τηλ. 2237092228 & 2237092023.

Ενοικ. Δωμάτια Αχιλλέας Συρροκώστας. Τηλ. 2237092035, 2237080234 & 6972217588.

Ενοικ. Δωμάτια Ανδρέας Βαμβάτσικος. Τηλ. 2237092250.

Κοινοτικός ξενώνας "Ο Έλατος". Τηλ. 2237092228 & 2237092023.

ΡΟΣΚΑ
Κοινοτικός ξενώνας. Τηλ. 2237021496.

4 σχόλια:

 1. Εχω κάνει πολλες αναζητήσεις για το Πάντα Βρέχει και οι οδηγίες σου ειναι πραγματικα καταπληκτικές! Μερικες ερωτήσεις: ο δρομος μέχρι το σημείο της πεζοπορίας ειναι πολυ στενός? Τι γίνεται αν συνατηθουν 2 αυτοκίνητα? Υπάρχει περιθωριο για μανουβρες? Επίσης τι βαθμό δυσκολιας εχει η πεζοπορία στο ποτάμι? Μπορεί να γίνει με παιδια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι μεν στενός (όπως άλλωστε βέβαια και όλοι οι άλλοι δασικοί δρόμοι), αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν συναντηθούν δύο αυτοκίνητα. Σχετικά με την πεζοπορία: έχουμε κάνει αναλυτική περιγραφή, διαβάστε ξανά προσεκτικά το κείμενο. Στο πανταβρέχει είναι σύνηθες φαινόμενο το καλοκαίρι να συναντήσει κανείς και ανήλικα παιδάκια. Όλοι μπορούν να προσεγγίσουν τους καταρράκτες, έχει όμως ένα - δύο σημεία που χρειάζονται λίγο προσοχή (π.χ. εκεί που βαθαίνει το νερό). Και να το ξαναπούμε: μπαίνουμε στο φαράγγι μόνο το καλοκαίρι, από Ιούνιο μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου. Τις υπόλοιπες εποχές είναι επικίνδυνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εκτός απο πεζοπορία στο ποτάμι υπάρχει κάποιο σημείο που μπορει κάποιος να σταματησει με πολυ μικρα παιδια..? να περπατήσεις αλλά οχι στοποτάμι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Το τολμήσαμε και τελικά το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαδρομή με το αυτοκίνητο παρά μέσα στο ποτάμι!

  Μπορείτε να δείτε την εμπειρία μας εδώ:
  http://kerasopites.blogspot.gr/2016/09/5-trekking.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".