Η Φάρμα Κόζιακας στο Βαλτινό Τρικάλων

Φάρμα Κόζιακας

Η Φάρμα Κόζιακας είναι το μεγαλύτερο αγρόκτημα με ζώα του Ν. Τρικάλων. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Βαλτινό. Πώς όμως θα πάμε στο Βαλτινό; Φεύγουμε από τα Τρίκαλα με αρχική κατεύθυνση την Πύλη, την Ελάτη και το Περτούλι, αλλά μόλις συμπληρώσουμε 6 χλμ. από το κέντρο των Τρικάλων θα διακρίνουμε τις ταμπέλες που μας δείχνουν ότι ένας δρόμος φεύγει δεξιά και πάει για Παραπόταμο (3 χλμ.), Φύκη (7 χλμ.), Βαλτινό (8 χλμ.) και Μεγάρχη (15 χλμ.). Στρίβουμε λοιπόν κι εμείς δεξιά και περνάμε τον Παραπόταμο. Αμέσως μετά συναντάμε μία κυκλική διασταύρωση (roundabout), όπου ο αριστερός δρόμος πάει για Δροσοπηγή και Φύκη. Εμείς όμως πάμε δεξιά, περνάμε τα Μεσιακά και φτάνουμε στο Βαλτινό, σε απόσταση 14 χλμ. από τα Τρίκαλα. Το Βαλτινό είναι ένα ήσυχο πεδινό χωριό με 700 περίπου μόνιμους κατοίκους και υψόμετρο 120 μ.

Η Φάρμα Κόζιακας διαθέτει προς πώληση σε ολόκληρη την Ελλάδα μια μεγάλη γκάμα ζώων. Υπάρχουν άλογα Hafliger, άλογα πόνυ, χήνες, κύκνοι, βαλτόπαπιες, νανόπαπιες, καστανόπαπιες, παγώνια, βουτηχτάρια, άγρια κοκόρια ελευθέρας βοσκής, κότες αμερικάνικες Buffalo, κότες αμερικάνικες Wyandotte, φασιανοί βασιλικοί, φασιανοί των Δέλτα, ελάφια ντάμα ντάμα, κουνέλια, ζαρκάδια, ινδικά χοιρίδια (Hamster), λάμα από το Περού, αγριογούρουνα κλπ.

Το αγρόκτημα είναι επισκέψιμο για όλους. Ειδικά δε τα μικρά παιδιά θα το χαρούν ιδιαιτέρως. Πληροφορίες: 2431094252, 2431094100 & 6945618059.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φάρμες και αγροκτήματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".