Παρνασσός

Ο Παρνασσός είναι γεμάτος πολυτελή σαλέ και πανάκριβες βίλες

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα ψηλότερα ελληνικά βουνά. Βρίσκεται περίπου στο κέντρο της Ρούμελης (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και μοιράζεται ανάμεσα στη Φωκίδα, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Έχει υψόμετρο 2.457 μ. και καταλαμβάνει την 8η θέση στη σχετική λίστα με τα ελληνικά βουνά. Αποτελεί το νοτιότερο άκρο της οροσειράς της Πίνδου και διαθέτει υπέδαφος με εκτεταμένα κοιτάσματα βωξίτη, από τον οποίο παράγεται το αλουμίνιο.

Ο Παρνασσός διαθέτει ένα πανέμορφο πυκνό ελατόδασος

Ο Παρνασσός δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Έχει καθιερωθεί ως εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους φυσιολάτρες, για τους εραστές του σκι και για όσους έχουν αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Διαθέτει Εθνικό Δρυμό με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ενώ φιλοξενεί και το πιο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Πόλο έλξης αποτελούν επίσης ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το σπήλαιο Κωρύκειο Άντρο και η Κασταλλία Πηγή.

Ο Παρνασσός το χειμώνα ντύνεται στα λευκά και υποδέχεται τους οπαδούς του σκι

Στις πλαγιές και στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκονται διάσπαρτα πολλά τουριστικά ανεπτυγμένα χωριά. Παρακάτω θα βρείτε μία αλφαβητική λίστα με όλους τους οικισμούς. Κάντε κλικ στο χωριό που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, δημογραφικά στοιχεία, περιγραφή της διαδρομής, πληροφορίες για διαμονή και εστίαση και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρειαστεί ο επισκέπτης.

Αμφίκλεια (Δαδί)
Άνω Καλύβια Φθιώτιδας
Άνω Πολύδροσος (Άνω Σουβάλα)
Άνω Τιθορέα (Βελίτσα)
Αράχωβα
Βάργιανη
Γραβιά
Δαύλεια
Δελφοί
Επτάλοφος (Αγόριανη)
Ζεμενό
Λιβάδι (Καλύβια Αράχωβας)
Λιλαία
Μαριολάτα
Πολύδροσος (Σουβάλα)
Χρισσό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".