Ξενώνες στην Κόνιτσα και στα Μαστοροχώρια

Η Καστάνιανη είναι ένα από τα ωραιότερα Μαστοροχώρια

Στο βόρειο κομμάτι του Ν. Ιωαννίνων ο μεγαλύτερος τουριστικός πόλος είναι αναμφίβολα η Κόνιτσα, με το πασίγνωστο γεφύρι της. Θεωρείται πρωτεύουσα των extreme sports, του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαιθρίων δραστηριοτήτων περιπέτειας. Γύρω από την Κόνιτσα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα Μαστοροχώρια, την Κλειδωνιά, τον Αμάραντο, τα χωριά της Λάκκας του Αώου, τη Μονή Μολυβδοσκέπαστου και το Περιβαλλοντικό Πάρκο "Κάλμα Κυριάζο" στο Μπουραζάνι.

Ξεχωριστό προορισμό αποτελεί η κοντινή Κλειδωνιά, που διαθέτει το δικό της πανέμορφο πέτρινο γεφυράκι στον ποταμό Βοϊδομάτη. Από κει ο επισκέπτης μπορεί να ανεβεί και στην παλιά Άνω Κλειδωνιά.

Για ένα φυσικό ατμόλουτρο μέσα στα έλατα, στα 1.260 μ. υψόμετρο, δεν έχουμε παρά να πεταχτούμε μέχρι τον Αμάραντο και τα διάσημα στη Βόρεια Ελλάδα Λουτρά Αμαράντου, μοναδικά στο είδος τους σε όλη την Ευρώπη.

Τα Μαστοροχώρια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τα γειτονικά Ζαγοροχώρια. Πρόκειται για μια ομάδα παραδοσιακών χωριών με πολλά πετρόχτιστα αρχοντικά, καταπράσινη φύση, γάργαρα νερά και ψηλά βουνά.

Παραδοσιακός ξενώνας Το Αρχοντικό του Σερίφη, στη Μόλιστα

Παρακάτω θα βρείτε μία αλφαβητική λίστα με όλους τους οικισμούς. Κάντε κλικ στο χωριό που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, δημογραφικά στοιχεία, περιγραφή της διαδρομής, πληροφορίες για διαμονή και εστίαση και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να χρειαστεί ο επισκέπτης.

Αγία Βαρβάρα
Αγία Παρασκευή
Αετομηλίτσα
Αετόπετρα
Αηδονοχώρι
Αμάραντος
Άνω Κλειδωνιά
Άρματα
Ασημοχώρι
Βούρμπιανη
Γανναδιό
Γοργοπόταμος
Δίστρατο
Δροσοπηγή
Ελεύθερο
Εξοχή
Θεοτόκος
Καλόβρυση
Καστανιά
Κεφαλοχώρι
Κλειδωνιά
Κόνιτσα
Λαγκάδα
Λουτρά Αμαράντου
Μάζι
Μελισσόπετρα
Μόλιστα
Μολυβδοσκέπαστο
Μοναστήρι
Μπουραζάνι
Οξυά
Πάδες
Παλαιοσέλλι
Πηγή
Πλαγιά
Πληκάτι
Πουρνιά
Πυξαριά
Πύργος
Πυρσόγιαννη
Φούρκα
Χιονάδες

1 σχόλιο:

  1. Προσθέστε παρακαλώ και τον Πύργο Κονίτσης (Στράτσιανη) στα όμορφα Μαστοροχώρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".