Αγρόκτημα Τούμπα

Αγρόκτημα Τούμπα

Το Αγρόκτημα Τούμπα βρίσκεται στο νησί της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, καταλαμβάνει την κορυφή του λόφου "Τούμπα", στις νότιες απολήξεις του όρους Όλυμπος. Το αγρόκτημα απέχει μόλις 500 μ. από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Μηλιές, ο οποίος με τη σειρά του βρίσκεται 7 χλμ. βόρεια από το παραθαλάσσιο Πλωμάρι, ενώ από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη, η συνολική απόσταση είναι 35 χλμ. (μέσω του χωριού Σκόπελος). Το κτήμα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα, τόσο στα γύρω βουνά, όσο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το Αγρόκτημα Τούμπα είναι πλήρως βιολογικό. Μέσα σε μια έκταση 33 στρεμμάτων υπάρχουν πέντε πέτρινοι ξενώνες για τη φιλοξενία των επισκεπτών, ένα καφενείο που προσφέρει σπιτικές λιχουδιές μαγειρεμένες με βιολογικά προϊόντα στον ξυλόφουρνο, δεκαεπτά άλογα ντόπιας ράτσας, ελιές, συκιές, αμπέλι και μπαχτσέδες με κάθε λογής ζαρζαβατικά. Η ηλεκτροδότηση γίνεται αποκλειστικά από ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά, ενώ οι ανάγκες υδροδότησης καλύπτονται από πηγή με τρεχούμενο πόσιμο νερό, η οποία βρίσκεται μέσα στο κτήμα.

Οι ξενώνες είναι ανεξάρτητα πέτρινα σπιτάκια των 40 m², που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 άτομα το καθένα. Διαθέτουν κεντρική θέρμανση, τζάκι, κουζίνα, μπάνιο, ζεστό νερό, ανεμιστήρα οροφής και μεγάλη βεράντα.

Η γύρω περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία καθώς και για mountain bike (η φάρμα διαθέτει ποδήλατα για ενοικίαση). Με δυο λόγια η διαμονή στο αγρόκτημα Τούμπα προσφέρει αναμφισβήτητα ηρεμία, γαλήνη και ησυχία, μακριά από τους πολύβουους τουριστικούς πόλους του νησιού.

Πληροφορίες: Αγρόκτημα Τούμπα. Τηλ. 6932447517 & 6974581231.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φάρμες και αγροκτήματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".