Τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια

Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν στα Ζαγοροχώρια, μία από τις ωραιότερες περιοχές της ορεινής Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται άφθονα στοιχεία σχετικά με τη γεωμορφολογία, το κλίμα, τα δάση, την αγροτική παραγωγή, την ιστορία, την κοινωνική συγκρότηση, τις διακεκριμένες προσωπικότητες και τους ευεργέτες, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία, τα μουσεία, τα μοναστήρια, τα πέτρινα γεφύρια, την πολιτιστική κληρονομιά και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Ζαγορίου.

Στο δεύτερο μέρος ο αναγνώστης θα βρει διαδρομές και οδοιπορικά για όλα τα χωριά, πλαισιωμένα με πληροφορίες για ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το βιβλίο έχει διαστάσεις 24,5 cm X 17,5 cm και αποτελείται από 202 σελίδες. Το χαρτί είναι πολυτελές γυαλιστερό, με χοντρό εξώφυλλο και οπισθόφυλλο. Υπάρχουν ακόμη 4 χάρτες και 168 φωτογραφίες, εκ των οποίων οι περισσότερες έγχρωμες. Στο εξώφυλλο εικονίζεται το γεφύρι του Κοκκόρου σε φωτογραφία του Norbert Merkens. Η Α΄ έκδοση τυπώθηκε από τον ίδιο το συγγραφέα στα Γιάννενα και κυκλοφόρησε το 1996.

Ο συγγραφέας Ευριπίδης Μακρής κατάγεται από το χωριό Κουκούλι. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων με άριστα και πήρε κρατική υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος, διευθυντής και σχολικός σύμβουλος. Στο συγγραφικό έργο περιλαμβάνονται αρκετά βιβλία και άρθρα ποικίλου περιεχομένου, όπως π.χ. "Γραμματική της νεοελληνικής γλώσσας", "Σχολικά Τραγούδια", "Ζωή και παράδοση των Σαρακατσαναίων" κ.ά.

Το βιβλίο αυτό το έχει αφιερώσει, με αισθήματα σεβασμού και δέους, στη μνήμη του ιατροφιλόσοφου και μεγάλου ιστορικού Ιωάννη Λαμπρίδη.

Μπορεί κανείς να το βρει σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ή εναλλακτικά να επικοινωνήσει με το συγγραφέα για αποστολή κατ' οίκον: 

Ευριπίδης Μακρής
Ιωάννινα, Τεπελενίου 9, Τ.Κ. 453 33, τηλ. 2651037991
Κουκούλι Ζαγορίου τηλ. 2653051329.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".