εξώπολις

εξώπολις

Η εξώπολις είναι ένα όμορφο περιοδικό, το οποίο εκδίδει ο δραστήριος Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Διανέμεται δωρεάν στα μέλη του, ενώ επιπροσθέτως απευθύνεται γενικότερα και σε όσους αγαπούν την ορειβασία, την πεζοπορία και τη χιονοδρομία (δηλαδή το σκι).

Το περιοδικό είναι εξολοκλήρου έγχρωμο και με πολυτελές χαρτί. Έχει διαστάσεις 23,5 cm X 16,5 cm. Συνήθως κυκλοφορεί με ύλη 32 σελίδων, με εξαίρεση το 2ο και το 3ο τεύχος, τα οποία είχαν 40 σελίδες. Το 1ο τεύχος κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2008 και στη συνέχεια η "εξώπολις" εκδίδεται τακτικά, ανά εξάμηνο, μέχρι και το 2011. Από τον Ιανουάριο του 2012, το μικρό αυτό περιοδικό μετατρέπεται πλέον σε ετήσιο.

Σταχυολογώντας τώρα ενδεικτικά από τη θεματολογία του περιοδικού παρατηρούμε ότι τα αφιερώματα συνήθως αφορούν την ορειβασία, την αναρρίχηση, τη χιονοδρομία, το ρόλερ σκι, τον ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου, την πανελλήνια ορειβατική συνάντηση, τη χλωρίδα και την πανίδα της ορεινής Ελλάδας, τους κινδύνους που διατρέχει κανείς στο βουνό κλπ. Την ύλη πλαισιώνουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις αναβάσεις των μελών του συλλόγου στις κορυφές των ελληνικών βουνών και πλήρες πρόγραμμα αναβάσεων για όλο το έτος.

Το περιοδικό μπορεί κανείς να το προμηθευτεί δωρεάν από τα γραφεία του ΕΟΣ Θεσ/νίκης, στη διεύθυνση Καρόλου Ντηλ 19. Τηλ. 2310266928 & 2310240889.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα βιβλία και περιοδικά στη βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".