Αγρόκτημα Παπάκια

Αγρόκτημα Παπάκια

Φεύγουμε από την Καρίταινα και παίρνουμε το δρόμο για Μεγαλόπολη. Συμπληρώνοντας 5 χλμ. από "Το Τολέδο της Ελλάδας" θα συναντήσουμε στα δεξιά μας το Αγρόκτημα Παπάκια. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήμα 260 στρεμμάτων, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί επισκέψιμο εκτροφείο, ταβέρνα, καφετερία, λαογραφικό μουσείο και παιδική χαρά.

Στο εκτροφείο φιλοξενούνται άγρια και ήμερα ζώα. Οι επισκέπτες μπορούν με συνοδεία να γνωρίσουν από κοντά ελάφια, πλατώνια, αγριογούρουνα, φασιανούς, πέρδικες, χήνες, πάπιες, γαλοπούλες, στρουθοκαμήλους, άλογα, γαϊδουράκια, περιστέρια, φραγκόκοτες, παγώνια, ορτύκια, κύκνους και νεροχελώνες.

Στην ξύλινη καφετερία με το μεγάλο κεντρικό τζάκι σερβίρονται καφέδες, ποτά, γλυκά, παγωτά κλπ. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται κέρατα, φτερά και αυγά, όλα από τα ζώα που ζουν και εκτρέφονται στο αγρόκτημα.

Αγρόκτημα Παπάκια

Στην ταβέρνα θα βρούμε μεταξύ άλλων και ένα μικρό λαογραφικό μουσείο. Το μενού περιλαμβάνει ελάφι, αγριογούρουνο, κόκορα χωριάτικο, φασιανό, πέρδικα, ορτύκια, φραγκόκοτα και πάπια, μαγειρεμένα σε παραδοσιακές συνταγές όπως στιφάδο, κοκκινιστά, κρασάτα, φρικασέ, με πατάτες, με λαζάνια, με μανιτάρια, με πορτοκάλι, με δαμάσκηνα, με μπάμιες, με πιπεριές, σαλμί, γκιούλμπασι, λεμονάτα, πρωτογιάχνι κλπ. Επίσης αρνάκι λαδορίγανη, ψαρονέφρι με ψητή ντομάτα, φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο, ουρά μόσχου με τραχανά σούπα, αγριογούρουνο με μέλι, ελαφόσουπα, ψητά της ώρας κλπ.

Στον κήπο με τις τεχνητές λιμνούλες υπάρχει οργανωμένη παιδική χαρά, δενδρόσπιτο, γήπεδο μπάσκετ και ατελείωτο γκαζόν για ελεύθερο παιχνίδι.

Πληροφορίες: Αγρόκτημα Παπάκια. Τηλ. 2791031309, 6945491906 & 6976675310.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φάρμες και αγροκτήματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: πριν σχολιάσετε, παρακαλούμε διαβάστε τους "κανόνες σχολιασμού", που βρίσκονται στο δεξί άκρο της οθόνης, στην ενότητα "Σχετικά με μας".